Насловна / Србија / Друштво / ТС: Уговор о концесији за „Николу Теслу“ није објављен како је МУТАВА рекла
ТС: Уговор о концесији за „Николу Теслу“ није објављен како је МУТАВА рекла 1

ТС: Уговор о концесији за „Николу Теслу“ није објављен како је МУТАВА рекла

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла једа се уговор са Вансијем о концесији за аеродром „Никола Тесла“ у Београду, у форми у којој је то могуће, може видети на сајту Министарства финансија, али Транспарентност Србија данас наводи да то није тачан податак.

„Уговор са Вансијем објављен на сајту у форми у којој у овом тренутку може да се објави, на сајту Министарства финансија, мислим Комисија за јавно-приватна партнерства. Дакле, сви основни елементи уговора су објављени“, рекла је Брнабић у четвртак у Скупштини Србије одговарајући на посланичка питања.

ТС наводи да место објаве није тачно, јер уговора нема на сајту Министарства, ни на сајту Комисије, али да су неки подаци о уговору објављени на Порталу јавних набавки у оквиру збора докумената о концесији „Јавно приватно партнерство концесија за аеродром Никола Тесла документи 2017/2018“.

„Међу шест објављених докумената не налази се сам уговор са анексима, ни у целини, ни у деловима, већ само поједине информације унете у одговарајуће обрасце“, наводи се у саопштењу.

Како наводи ТС у документу „Подаци о уговору“ вредно је то што је свих 25 прилога уговора пописано по називу, као и то што су поименце одређени прилози за које се каже да се „сматрају поверљивим“ зато што садрже податке о личности и пословне тајне, што се односи на пет докумената.

„Из тога се може закључити да преосталих 20 прилога не представља пословну тајну и да се већ сада могу објавити, али то ипак није учињено“, наводи ТС.

Као поверљиви су означени документи под називом „осигурање“, „финансијски модел“, „запослени који прелазе“, „уговори који се преносе“ и „уговор о техничким услугама“, са друге стране, тајну не представљају документи „понуда“, „обавезни радови“, „кључни индикатори пословања и казне због кључних индикатора пословања“, наводи ТС.

Како се наводи, Србија и АД Аеродром Никола Тесла, преузели су на себе обавезу да помогну приватном партнеру у прикупљању информација у вези са пословањем Аеродрома, да помогну у прикупљању свих потребних сагласности, „да поштује изјаве и гаранције из члана 7. Уговора“ (који није објављен), да сноси трошкове пренамене пољопривредног у грађевинско земљиште, да обезбеди приступ земљишту, расположивост комуналних и других мрежа и слично.

Из објављених података такође се види и укупна висина инвестиције.

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Брнабић: Не прихватам оставку Шарчевића 11

Брнабић: Не прихватам оставку Шарчевића

Премијерка Ана Брнабић каже да не види одговорност министра просвете Младена Шарчевића за то што …

Имовина ПKБ продата испод сваке цене, "неко" опљачкао Србију за 190 милиона евра! 12

Имовина ПKБ продата испод сваке цене, „неко“ опљачкао Србију за 190 милиона евра!

Kомпанија из Уједињених Арапских Емирата Ал Дахра купила је у октобру 2018. године имовину ПKБ …

2 Коментара

  1. Ne postizava mutava. Mnogo radi do usavršavanja svog muževnog imidža. Mada, kad malo bolje pogledam, što se više trudi da liči na muškarca, sve više liči na ustašu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *