fbpx

Јањић: Протест ће се поновити кад се појави “окидач”

4.5
(2)

Уредник новинске агенције Бета Драган Јањић оценио је у Новом дану да ће се тренутни протести „угасити“, али да ће се код неке друге ситуације поновити, када се појави „окидач“, јер „постоји енергија и јасно изражено незадовољство“.

Према његовим речима, протест је почео као “изненадна ерупција” и показује количину незадовољства која постоји међу становништвом.

“Али да бисте то одржали на дужи рок морате да имате неку платформу, јасно вођство. Ништа не може да се одвија тако спонтано. Ми то немамо. На жалост наше опозиционе партије ни грађанске групације нису још спремне да се организују на прави начин и каналишу и воде то незадовољство”, рекао је Јањић за Н1 и додао да околности креирају лидере.

Одговарајући на питање о нападима на новинаре током протеста, Јањић каже да се безбедност не постиже само физичком заштитом.

“Безбедност се пре свега постиже стварањем нормалне атмосфере у којој се разговара. Овде је све супротно од тога”, сматра Јањић.

Додаје да су новинаре на протестима повредили и полиција и демонстранти.

“Полиција је сигурно намерно млатила неке од наших колега. Наш новинар је непрекидно викао да је новинар, у два наврата су се враћали да га туку. Kад крене интервенције они вероватно не гледају и не размишљају ко је пред њима. Доста новинара је нападнуто од стране насилних демонстраната који су у њима видели опасност да буду снимљени”, рекао је Јањић који сматра да новинари, без обзира на све, не смеју да се крију.

Говорећи о хапшењима, Јањић је констатовао да се врло брзо пронађу они који су “јајима гађали билборд”, а да је питање да ли ће сви нападачи на новинаре бити ухваћени.

Јањић каже да не дели оптимизам државног врха у вези са коронавирусом и оцењује да ће Србија имати великих проблема да се избори са њим.

“Можда се поново будемо суочили са ситуацијом да се затворимо, што би значило затварање дела привреде. Ми ћемо тек те последице осетити на јесен. Суочићемо се са тешком економском ситуацијом”, каже он.

Јањић додаје да ће бити јако тешко спровести најтеже мере због неповерења и незадовољства народа.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Један коментар

 1. Протест ће се угасити и наставиће се када се појави „окидач“ ?
  Па који вам још окидач треба ?
  Шта чекате ?
  Да можда ЛУДАК изађе са пушкомитраљезом и да почне да „части“ све који нису за њега ?
  Ево га данас формира „владу“ и то са шиптарима, који су му са срца отпали.
  Треба ли вам још жешћи окидач ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *