fbpx

Још 100 дана игнорисања дијаспоре

0
(0)

Однос власти према дијаспори се није променио. Ни сто дана од формирања владе, коју предводи Александар Вучић, није постављен директор Управе за дијаспору и Србе у региону, а озбиљног помака није било ни на политичком, ни на економском нивоу, оцењује за „Вести“ Иван Костић, председник одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону.

– Из дијаспоре нам указују да се однос према њима није побољшао. Није било озбиљних сусрета представника дијаспоре и представника наше државе. Зато би однос ове владе према дијаспори оценио лошом оценом – каже Костић.

Истичући да МСП константно указује на проблем упражњене позиције директора Управе за дијаспору, Костић најављује да ће као посланик Двери предложити измену Закона о министарствима, односно да се Управа врати на ниво Канцеларије при Влади Србије.

– Тако би била у могућности да ради више бољих и конкретних ствари – истиче он.

Међутим, чак и уз добру вољу, измена тог закона ће чекати. Баш као што је због предстојеће расправе о буџету нереално очекивати да ће Срби у дијаспори лакше моћи да гласају на председничким изборима 2017.г.

Закон о избору народних посланика, где Костић најављује амандман који ће омогућити лакше гласање нашима у иностранству, такође мора да чека. А када је реч о законима који су на снази, Костић истиче да се и велики број чланова Закона о дијаспори не поштује.

– Никада није формиран буџетски фонд за финансирање пројеката, као ни Савет за дијаспору – закључује Костић.

Ј. Л. П. – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јавне личности паковале пакете за пензионере у магацинима Рафинерије нафте Нови Сад, отишли чим су угашене камере (видео)

3.8 (6) Паковање пакета за пензионере са најнижим примањима данас је почело у магацинима Рафинерије …

Србија: Под ХИТНО потребно формирање владе националног спаса!

4.5 (28) Научни саветник у Институту за физику Слободан Првановић и професор Универзитета у Београду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *