Јовановић: Модел „две Немачке“ је – немачки ултиматум Србији

4.9
(9)

* Нема решења косовског проблема без формата Савета безбедности УН, тај формат укључује Русију и Кину и низ других земаља. Дакле, формат који је омогућио прекид агресије 1999. године је једино капацитиран да обезбеди морално, праведно и одрживо решење за КиМ

____________________________________________________________________

ШЕФ дипломатије Савезне Републике Југославије – Живадин Јовановић – у интервјуу листу „Јединство“ изговорио је неколико важних упозорења.

ПРВО: Питање Косова јесте у Србији и на Балкану, али оно је постало један катализатор глобалних односа. На том питању се, на неки начин, велики туку за примат у глобалним односима. Србија не сме да буде увучена у ту битку нити да држи страну било коме, него да остане привржена својим интересима, својој тапији над КиМ да се позива на Резолуцију СБ 1244, на међународно право и свој Устав.

ДРУГО: ЕУ је под снажним систематским проблемима и бори се за сопствено спасење. Она се бави собом, зато би хтела по кратком поступку да принуди Србију да потпише тај правно обавезујући свеобухватни споразум. То је тај тзв. немачки модел или „модел две Немачке“ је у ствари немачки ултиматум Србији преко ЕУ. То није никакав модел, него је ултиматум Србији.

ТРЕЋЕ: Немачка користи окриље ЕУ да би у ствари промовисала своју експанзионистичку политику на Балкану. Немачка је деценијама тајно наоружавала, финансирала и обучавала припаднике „ОВК“, за чије припаднике је знала да су терористи и да имају велике политичке и сепаратистичке циљеве.

ЧЕТВРТО: Нема решења косовског проблема без формата Савета безбедности УН, тај формат укључује Русију и Кину и низ других земаља. Дакле, формат који је омогућио прекид агресије 1999. године је једино капацитиран да обезбеди морално, праведно и одрживо решење за КиМ.

Ово је историјска прекретница за Србију, али и за Европу и свет. Под тим условима изузетно је тешко доћи до решења, али је основно да покажемо истрајност и  отвореност за решење у оквиру принципа Повеље УН и Резолуције 1244.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АЛО ЕУ ГЕНИЈЕ! Сви међународни споразуми морају да буду у складу са Уставом и важећим законима!

5 (5) БРИСЕЛ – Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је данас да није сигуран шта је …

„Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга“ (ВИДЕО)

5 (2) Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон …

Један коментар

  1. e ne volim videt komentara prazno mesto, luda babo, hitlerova cerko.
    jesi vestica, bez ikakvih zabrana pa ti iz svakog otvora izlazi pogan, rana majmuna bosansko-krvatskih i maloumni servijanaca, uvek sluga tudjina.
    ima medju njima i jedan magarac koji bi ti mogo udariti pampura da prestanes baljezgati i nos u tudje zabadati.
    po sto godina germanskog genociga nad Srbima aj kalasturo indijanska odjebi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend