fbpx
Насловна / Став / Јово Вукелић: Вучић драми о таксама, а шиптарску војску заборавио
Јово Вукелић: Вучић драми о таксама, а шиптарску војску заборавио 1

Јово Вукелић: Вучић драми о таксама, а шиптарску војску заборавио

„Заборавио“ је изгледа Вучић на ту много значајнију и канцерогенију нелегалну одлуку Приштине, супротну свим међународним документима, споразумима и договорима

Исто тако Вучић сво ово време апелује на највише функционере ЕУ да „притисну“ власти из Приштине да ту одлуку од 21. новембра укину. То тражи сваког дана и од многих европских држава и посебно од САД.Већ два месеца Александар Вучић, председник Србије, сваког дана плаче, кука, јадикује што су Шиптари са Косова и Метохије, тачније њихова нелегална влада увела таксе на сву робу из Србије у висини од 100 одсто.

Чак је изјавио да ће ако нелегална влада Харадинаја укине те таксе Србија бити спремна да настави преговоре са Приштином у Бриселу?!?

Ко га је овластио да даје такве изјаве , као да је он председник владе Србије, или као да је такву одлуку аминовала Скупштина Србије (у којој се иначе уопште не расправља и не води дебата о Косову и Метохији, што је скандалозно и неодговорно)?

Србија нема политику о Косову и Метохији

Оно што се мора истаћи је да у Србији нико не зна шта он преговора са Шиптарима, каква је то политика „разграничења“, и да се он понаша као да никоме није дужан да полаже рачуна за оно што ради на функцији на којој се налази. Његовом претходнику на месту председника Србије Т. Николићу није дао да писне о Космету ни реч, није му дао да се меша у рад његове владе (био је тада Вучић једно време и премијер).Чак га је и нападао што помиње неки свој пројекат о Косово и Метохији! А Вучић самовољно и без икакве мере сам води и Владу Србије и државу и отвара сваку фабрику и погон и пут и болницу и улази чак и у породилишта за Нову годину. Сви остали су кулисе, декорација, статисти, а и грађане сматра сличним поданицима.

Нико у овој земљи не зна која је то политика и њени принципи коју Србија води у решавању проблема своје покрајине, ако таква политика уопште и постоји, јер је нико никада од надлежних државних органа и институција, а посебно Вучић, није ни обелоданио, а онда нико није ни одобрио , што би било нормално после темељне расправе.

Уместо да препоручи надлежним државним институцијама, као што су Влада, надлежна министарства трговине и Привредна комора Србије и друге, да тражи решења за извоз наших производа и роба на нова тржишта – он је од овог питања направио светски проблем, драму, као да ће Србија економски пропасти. И све нас, ако он то не осећа, осећамо ми грађани, тим свакодневним мољакањима, кукањима и понижавањима срамоти и бламира.

А оно што је још горе од свих ових незаконитих и неуставних поступака Вучића је потпуно обмањивање целе Србије, свих грађана и институција кад је у питању формирање Војске „Косова“. Уместо да забрана формирања Војске „Косова“ буде наш први и главни захтев и услов свих услова за нови дијалог са нелегалним органима у Приштини – председник (а ни премијерка) то нигде не помиње. „Заборавио“ је изгледа Вучић на ту много значајнију и канцерогенију нелегалну одлуку Приштине, супротну свим међународним документима, споразумима и договорима.

САД не траже укидање такси

Око тога је овде била на почетку дигнута „дрека“, тражена је и седница Савета безбедности УН и у складу са народном „свако чудо три дана“ , потом се више уопште не помиње после одржане седнице у УН, нити се од Србије званично чуо захтев да се укине, поништи одлука о формирању, основању Војске „Косова“.

Уместо да то буде свакодневни најгласнији захтев државе Србије иза којег стоје Скупштина Србије, Влада Србије и њен председник који то тражи од свих надлежних из међународне заједнице, од ЕУ, НАТО, КФОР, УМНИК, УН и других организација – дешава се да слушамо свакодневну кукњаву о високим таксама на српске производе коју је донела шиптарска влада Харадинаја.

Наравно, премијер Харадинај сваког дана понавља да ту одлуку неће променити и још додаје да ће она трајати све док Србија не призна илегалну државу . Он уистину доказује своју самосталност и одлучност и доказује да никакве притиске и не трпи. Нико споља, из међународне заједнице, посебно од стране САД то од њега стварно и не тражи, сем декларативно и формално.

Цео овај поступак је и измишљен да би се Србија понижавала да моли да се таксе укину и да се онда преговори наставе, као да у међувремену није формирана Војска Косова „главна“ ствар коју су САД наложиле да се оствари у кретању бивше српске покрајине ка НАТО пакту. НАТО и САД су створили војску „Косова”.

Тако да је ових дана у Србији доста мучно слушати непрекидну кукњаву највиших државних званичника о неважним шиптарским таксама, а истовремено не чути званичне, енергичне захтеве државе Србије за укидање опасне одлуке о легализацији војних формација на Космету у легалну државну оружану силу – Војску „Косова“.

Безусловни захтев Србије у УН, у ЕУ и у САД, и код Русије и Кине и свих осталих држава треба да буде укидање одлуке о формирању војске „Косова“, јер је то кршење свих споразума и незаконит чин коју угрожава мир и безбедност на целом подручју Балкана.

Обмањују нас они који нас представљају да воде рачуна о државним интересима. Врши се свесно замена теза, неважне таксе се истичу, а битна одлука о формирању војске се скоро и не помиње. Тиме председник Србије земљи чини ненадокнадиву штету, не штити и не брани њене виталне националне интересе.

Јово ВУкелић

Опрема: Стање ствари

(Између сна и јаве, 23. 1. 2019)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зеленовић: Александре Вучићу, шта Ви и Весић радите са новцем грађана? 11

Зеленовић: Александре Вучићу, шта Ви и Весић радите са новцем грађана?

Отворено писмо председника ЗЗС Небојше Зеленовића Александру Вучићу: На почетку желим да се осврнем на …

Овако је то кад председник татиној ћерки отвори хотел! А, ви? Како сте? (видео) 13

Овако је то кад председник татиној ћерки отвори хотел! А, ви? Како сте? (видео)

Са недавног свечаног отварања хотела Наис у власништву ћерке Ивице Тончева. Председник Вучић је свечано …

Један коментар

  1. Ne mozete od jedne slinave, nemocne i jadne kukavice koja podvije rep i zaslini cim vidi svoje gazde i pocne nekontrolisano da se krevelji, muljavi, puzi i lapce kao pas, da ustane protiv njih!?
    Niti njih interesuje to kukavicko i bedno podanicko slinjenje, oni su izdali naredjenje i sada cekaju kraj!
    A ova neprestana drama i jeftini cirkus prave slinavci kao smo mi tupavi idioti kao oni i kao da nista ne znamo, sem onoga sto oni patoloski lazu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *