fbpx

Јутки враћају мандат

0
(0)

Бившем председнику општине Брус, осумњиченом сексуалном напаснику Милутину Јеличићу Јутки, на данашњој седници Скупштине општине биће враћен одборнички мандат, сазнаје „Блиц“.

Према информацијама до којих је дошао Блиц, враћање мандата Јутки биће тачка данашњег дневног реда. Након што је изабран за председника општине, он је мандат вратио, а сада га је тражио назад. То практично значи да ће Јеличић моћи поново да се кандидује за председника општине.

Одлуку о потврђивању мандата Јеличићу потписао је председник СО Мирослав Панић.

– Потврђује се мандат Милутину Јеличићу за одборника Скупштине општине Брус изабраном на изборима одржаним 24. априла 2016. године, са изборне листе Нова Србија – Милутин Јеличић Јутка – стоји у одлуци коју је Панић потписао.

Ово је још једна игра Јеличића. Он је под притиском Српске напредне странке поднео оставку на место председника општине, али је иза њега остао читав апарат који је успостављао две деценије, па осим фотеље, није изгубио ништа од свог утицаја. Враћањем мандата покушава да демонстрира силу и додатно притиска жртве.

Занимљиво је да бивши заменик председника општине Аранђел Стојковић већ годину дана има судску одлуку о враћању мандата, али до сада то никада није дошло на дневни ред и њему мандат није враћен. Одлуку је донео Уставни суд.

Како сазнаје „Блиц“, на данашњој седници СО требало би да се гласа о враћању мандата Јеличићу, али и Стојковићу. Међутим, план је да се Стојковић потпуно игнорише.

Марија Лукић, Јуткина жртва, каже да је ова ситуација апсурдна.

Након што је поднео оставку на место председника општине, Јеличић није престао да се понаша као главни у Брусу. Долазио је у општину, присуствовао седницама већа, чак је и користио службени аутомобил.

Суђење Јеличићу измештено је из Основног суда у Брусу и тренутно је у надлежности Врховног касационог суда у Београду, који ће донети одлуку где ће оно бити настављено. Након што је претходни судија отишао у пензију, а случај предат судији Светлани Радојковић, она је пуномоћника Марије Лукић, адвоката Боривоја Боровића, обавестила да је поднела захтев за измештање суђења из Бруса, пише Блиц.

„Основни суд у Брусу поднео је захтев за преношење месне надлежности Врховном касационом суду у Београду, те да ће евентуални главни претрес бити заказан по одлуци Врховног касационог суда“, стоји у допису судије Радојковић упућеном Боровићу.

блиц.рс, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нећеш ти никога вакцинисати нити одређивати ко и куда може да путује! НЕСТАНИ из наших живота, да те што пре заборавимо!

3.4 (14) – Kорона вирус је спуштен је на тај ниво да не може да …

Јутарњи лист: Србија je приватни шоу Александра Вучића који на свим телевизијама глуми мученика, а медији стоје на бранику „оца нације“

5 (9) Увијек смо били корак испред, али постоје проблеми с респираторима. Буде ли требало, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *