fbpx
Mesto: Beograd Datum: 11.06.2015 Dogadjaj: POLITIKA/EKONOMIJA - izjava premijera Srbije Aleksandra Vuèiæa u Skupštini Srbije, povodm Dana dobavljaèa General Electrica (GE), u organizaciji NALED Licnosti: Aleksandar Vuèiæ

Кад тамо, а оно међутим

0
(0)

Дакле, браћо и госпође, у целини и целости популацијо, све је ка у бајци, напредовању и успешним реформама нема краја ни конеца. Једина му мана што те реформе и стварност иду на два колосека, и нема шанси да се то небо и земља сретну, некмоли буду једно.

Александар Вучић

Али, шта се ту може, колосек за нигде, што би се рекло, има свој легалитет плус легитимитет. Неће се то заврши без голему срећу. Ето, господин Вучић Александар, из тамо неку Америку, Швајцарску, Норвешку… јопет поручио да сви имају само речи хвале за наше економске реформе, свуда најаве великих инвестиција… И још, опет из неку, нашу или другу, Америку, јавио да је тражио две године да људи виде да ће нам кренути на боље, а већ пре краја 2015. моћи ћемо да идемо на повећање пензија и плата. И када то изјави, вели АВ господин, јербо он је врло одговоран човек, онда ће такве ствари да се догоде!

Има још, гледе и поради све, господин АВ позвао грађане на Потпуно јединство, јер у наредним данима и месецима мора да се очува пуна политичка стабилност. То је, како подвук’о, неопходно како би могла да се унапреди економија и обезбеди сигурна будућност… Тежак период нас чека, поверио се АВ господин свом народу, то се може видети и на њега лицу, никад није био нарочито леп, а сада, због све, не личи ни на шта, нека буде, ни на шта.

Александар Вучић

Дакле, браћо и госпође, у целини и целости популацијо, само нас Потпуно јединство спашава. Мада, ди ћеш веће јединство. Наша истраживања казују да Потпуно јединство никад не било веће, господин АВ и Партија уживају натполовичну подршку поштованог народа. Али, мора да може боље. Ето, на локалним изборима по Србији бију ко неће гласа за СНС, ботови се убише од ботовског посла, Случајни пролазници, у улози грађана, се довозе на отварања и пресецања врпци, Случајни пролазници на разне телевизије своје главе изјављују да је господин АВ одговоран човек са највећи резултати… Овде једно мало, у загради, питање, а што се толико застрашује, бије и ботује АВ господине, ако сте толико натполовични? И, ни по јада што, због среће народа, Господин Вучић не личи ни на шта, невоља је што због таквих усрећитеља Србија, и њени грађани, у овом СНС провизоријуму, не личе на себе. И све су даље од тога да личе на себе.

Али, нема одмора, ето нама ваучера за домаће летовање, Мађари дижу зид на граници, а ми то никад нећемо радити, јер нећемо да живимо у Аушвицу… И нико није заштићен, ето ухапшено 29 полицајаца, девет цариника, један грађанин, због вршења криминалних дела, на граничном прелазу Бачки брег, који према Мађарској. Биће да акција хапшења изведена кад Мађари упозорили на силна непочинства наших државних службеника…

Има на том Другом колосеку, који све удаљенији од великог реформског курса, и то да је број функционера у Србији, у односу на прошлу годину, већи за 1.500 комада. Јављају и да Словенци за пун резервоар горива раде четири сата, док за исто у Србији треба четири дана. Има и да Фискални савет вели да повећање, враћање пензија и плата на ниво из октобра прошле године, неће моћи до краја 2017. И има да господин Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде – који, доле, из Сурдулице, и који био конобар, а саде има диплому Нашег Универзитета Сремска Каменица, гостов’о у Јутарњи програм Наше јавне и националне ТВ, говорио све по колосеку и на високе теме, и рек’о „да је наша шанса у реалном сектору“. Реално!

Борко Стефановић

Кад код све, ево и колосека наше опозиције. И ту све на колосеку, мењају се партије, чувају мандати. Рекло би се да нов овај Борко Стефановић – Бакић програм. Шта рећи, него поздравити. Нарочито то да црква плаћа порез, и нарочито то да партијско запошљавање буде кривично дело. Него, господин Борко, дај де списак булументе експерата која преко Твоју, Вашу, партију ступила у државну и парадржавну службу. То би баш било ново!

За крај, најновије вести. „Звезда“, после 17 лета, постала шампион у кошарци. Свака част Вучићу! Има и о Маца Дискреција, поштена, зарађује искључиво певањем, старлета која доминира у тим „Паровима“. Кад тамо, оно међутим, шок и неверица, слободни медији јављају да то не бива, откривено да се Маца Дискреција секса за 150 евра. Сад се питате, какве то има везе са АВ господин, па има, зато: Свака част Вучићу!

Драган Тодоровић

Аутор је  новинар недељника „Време“.

Истиномер.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛОМПАР: Вучић на крилима Латинке Перовић – скандалозно о Видовдану

5 (2) Испод украсних својстава уважавања видовданске традиције, сасвим је видљиво – у јавној поруци …

МЕДИЦИНАРИ НАПАЛИ ВУЧИЋА: Власт је урадила најсрамнији чин до сад, ризикују ЖИВОТЕ ЗБОГ РЕKЛАМЕ

4.8 (18) Званични подаци Министарства здравља у Србији говоре да је у претходна 24 сата …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *