fbpx

Када ћете ове да приводите за ширење панике?

0
(0)

До нас су јуче и данас пристизале информације да је неко наредио полицији да због наводног ширења панике током поплава крене да приводи људе који су то наводно ту панику ширили и то углавном на друштвеним мрежама. Такве глупости не само да су правно неодрживе јер друштвене мреже које су у питању се не налазе под правном јурисдикцијом српских власти и ширење панике у кривичном закону члан 434 подразумева следеће:

КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ ЈАВНОГ РЕДА И МИРА

Изазивање панике и нереда

Члан 343

(1) Ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном.

(2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.

Прво полиција у кривичној пријави треба да докаже намеру некога да шири панику и тиме омете спровођење одлука и мера државних органа што је најобичнија небулоза. 

Друго ако се закон доследно примењује онда га треба примењивати на све оне који су путем средстава јавног информисања ширили ту панику па из тог разлога дајемо наш скроман допринос полицијској истрази и надамо се скором привођењу и саслушавању главних и одговорних уредника и власника медија чије насловне стране имате прилике да видите у фото галерији .

Наводи о некаквом ширењу панике коју су наводно разлог за привођење људи нема везе са стварношћу и правим разлозима тих привођења већ је то још један покушај режима Александра Вучића да угаси слободу јавне речи и мишљења и ућутка политичке противнике полицијским застрашивањем и малтретирањем. Још један покушај Александра Вучића да у Србији уведе мрак тоталитарне цензуре и ништа друго.

 

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Локални медији који нису под контролом власти на ивици опстанка

0 (0) Новинар Вукашин Обрадовић оценио је да су локални медији у Србији који нису …

Без тоталне и комплетне слободе медија нема ни слободних избора (видео)

5 (2) Погледајте ви нашта ово личи? И ви би на изборе? Па да ли …

3 Коментара

  1. Велики вођа једино жели да чује масу која сложно скандира њему – А.В., А.В., А.В., А.В….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *