Какав бре извоз меса у Кину идиоти једни кад меса не производимо довољно ни за сопствене потребе?!

0
(0)

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић изјавио је да је договор са Кином о извозу јагњећег меса изузетно важан, јер се тиме отвара тржиште и расте производња.

Недимовић је, гостујући у Дневнику РТС, навео да је у Кини договорено да једна кланица већ почне са извозом јагњећег меса, али да се очекује да у јуну дозволу добије још осам кланица.

„Ми смо ове године имали интезивну комуникацију са кинеским колегама и то је била припрема за ово сада. Завршили смо све те преговоре. Кланица Ђурђевић добила је дозволу, још осам кланица добиће од јуна“, рекао је Недимовић.

Тврди да је суштина да се отвори тржиште и да расте производња. Истакао је да нема ограничења за количину јагњетине коју Србија треба да извезе, као и да није одређен минимума који може да се извезе.

„Нема апсолутно ограничења, колико можемо да испоручимо они ће примити“, указао је Недимовић. Сматра да је потписивање ових споразма основ за даљи развитак сточарске производње.

„Ово је правни оквир да бисмо даље могли да развијамо сточарску прозводњу. Када имате тржиште, знате шта можете да очекујете“, навео је министар пољопривреде. Нагласио је да држава даје субвенције за производњу јагњећег меса, тиме што субвенционише свако грло овце по 7.000 динара, а за јагње још 2.000 динара.

„Имамо велике субвенције за јагњеће месо, али желимо и друге врсте сточарске производње да оживимо“, рекао је Недимовић.

Када је реч о производњи говеђег меса, министар је најавио да је у јуну предвиђен састанак на ту тему са кинеским колегама.

Указао је да је јако важан и извоз млечних производа и свињског меса, као и да ће то бити уговорено до краја године. Говорећи о томе да ли Србија има довољну производњу, како би могла да извози у Кину, министар напомиње да је производња говедине мала и да је циљ државе да се она повећа.

„Отварањем овог и других тржишта имамо основ где можемо да пласирамо своје производе“, објаснио је Недимовић. Он је истакао да држава ради на обнављању задруга, јер је јако важно удруживање пољопривредника који ће на тај начин избећи да своје квалитетне производе продају јефтино.

„Највећи део тих задруга биће у пољопривреди и идеја је да их јачамо. Не могу да се реше проблеми преко ноћи, јер су и настајали јако дуго“, поручио је Недимовић.

Када је реч о назнакама да ће наша земља дозволити промет и коришћење ГМО производа и најављеним протестима због тога, Недимовић је оценио да свако има права да изнесе свој став.

„Прозводња и промет ГМО производа није дозвољена. Став државе и закон су јасни“, закључио је Недимовић.

ФоНет

фото: Дарко Дозет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Југославија = Опијум. Рађање балканске Kолумбије (видео)

3.7 (6) Kако је Kраљевина Југославија постала земља шверца и опијума. Да ли је ово …

ВУЧИЋ ЈЕ ЕКОНОМСКИ УБИЦА! Спољнотрговински дефицит за 2019. годину износи чак 6,3 милијарде евра!

4.8 (4) СРБИЈА је током прошле године извезла робу вредну 17,53 милијарде евра. Овај резултат …

3 Коментара

  1. Čega se vi dohvatite unapred je propalo. Uložite vi svoj kapital pa gajite stoku a ne da mučeni seljaci budu prevareni po ko zna koji put. U svakom poslu samo vidite sebe i kako da se ugradite, pa i po cenu tuđe propasti. Ovaj sistem se ne može popravljati, sve gori ološ dolazi na vlast. Bez znanja, ogromne pohlepe, drskosti. Glumite neko znanje sa kupljenim diplomama i doktoratima, bez dana staža u struci. Politikanstvo vam je jedino zanimanje. Sistem se mora promeniti. Ukinuti političare i stranke kao najveće zlo čovečanstva. Da je sudstvo nezavisno svi bi vi ležali na robiji, a ne šepurili po skupštini i ministarstvima. 5. oktobar 2000. će ući kao najtragični dan u istoriji kad ja Srbija predata stranim okupatorima, uz pomoć domaćih izdajnika.

  2. Значи, сада треба сести и плакати? И ништа не чинити, већ се само дурити. Тржиште се отвара, а ми нисмо имали производњу јер га нисмо имали, а сада када би га могли имати, нећемо јер смо љути.

  3. СНС Растко, Србија је имала руско тржиште које је могло преузети десет пута већу количну свих врста меса од оне коју је Србије извезла на то тржиште. Зашто нисмо извозили у Русију? Власт није хтела, а и оно што је извозила била је увек подвала, што је руска ветеринарска инспекција враћала и безброј пута нас упозоравала на поштовање стандарда. Наши министри и ветеринарска инспекција су се правдали да немамо потребну опрему за испитивање квалитета, што наравно није тачно. Једноставно смо намерно смањили извоз у Русију, док су оне државе ЕУ које су биле предлагачи увођења санкција Русији знатно повећале извоз у ту земљу. Исти случај је био и са извозом воћа. Извозили смо им препаковане јабуке из Пољске што код Руса не пролази. Али режимски медији о томе никад нису написали ни реч. Зато јесте написао више чланака лист против мафије Таблоид. Ако га не можеш наћи на киосцима имаш га у интернет издању, али је теби драже гласило странке Информер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend