Какав црни душевни вихор, Вучић је прско као лицна!
фото: П.Милошевић

Какав црни душевни вихор, Вучић је прско као лицна!

3.4
(5)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је јучерашњи телевизијски наступ председника Србије Александра Вучића показао да „Србија иде у изузетно опасном правцу“ и да без организованог отпора неће бити промене власти и система.

„Вучићев душевни вихор који смо синоћ могли да видимо на малим екранима је објективан разлог да будемо забринути и више него до сада. Ако не предузмемо нешто да скренемо Србију са правца којим тренутно иде, последице могу бити далекосежне“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

Јеремић је истакао да Србију са „опасног правца неће скренути нико осим нас“ и да не постоје ни спољни фактор нити невидљива рука који ће поправити ствари.

„То морамо да урадимо ми. И зато је мисија Народне странке, која је данас неспорно најбоље организована странка у опозицији, кључна. Неће бити промене актуелних прилика без организованог отпора – ни до промене власти, што је мање важно, нити промене система, што је далеко важније“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народној странци приступио познати епидемиолог из Крагујевца Предраг Делић, за кога је рекао да је стручњак изузетно цењен у јавности и који представља узор у професионалном, људском и моралном смислу.

„Велика ми је част и привилегија што ћемо нашу даљу борбу наставити са доктором Делићем, који је заједно са осталим здравственим радницима водио лавовску борбу против короне у Крагујевцу и захваљујући којима се та борба приводи крају. Делић је нова снага за Народну странку, Крагујевац и целу Србију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да када Делић по промени власти постане први човек здравственог система у Крагујевцу, нико неће моћи да каже да је то политичко постављење, јер је Делић признат стручњак, частан и честит човек.

Председник Народне странке је рекао да би, поред критика на рачун власти, требало похвалити оно што је добро урађено и као пример навео организацију вакцинације против вируса короне.

„Неки елементи борбе против вируса корона били су за сваку похвалу, попут организације вакцинације. Доказано је да се може направити нешто добро када се људи заиста напрегну и када радимо као један, а не једни против других, што је, нажалост, случај у великој већини друштвених домена“, додао је Јеремић.

„Борбу против епидемије у Крагујевцу су водили људи који заслужују сваку почаст и када један од њих, доктор Делић, одлучи да уђе у Народну странку, то нама даје снагу да се још упорније боримо да Србија постане боље место за живот“, рекао је Јеремић.

Делић је рекао да у Народној странци види начин и могућност потпуно другачијег приступа решавању проблема.

„Позивам грађане да се укључе у политику, јер без нашег ангажовања нећемо моћи да променимо систем“, рекао је Делић.

Председник Одбора Народне странке за спорт Данило Икодиновић честитао је ватерполо клубу Раднички из Крагујевца освајање Јадранске лиге, и додао да тај клуб заслужује много већу помоћ од државе, која је, међутим, велику помоћ дала ватерполо клубу Нови Београд.

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Борис Херман рекао је да ће Делић водити страначки одбор за здравство у том граду.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд сахрањује Србију

Београд сахрањује Србију

5 (19) Прочитајте коментар на вест о проблемима српских пољопривредника и сточара. Сво зло: администрација …

Ако буде рудника литијума следи нам анекумена – простор где нема људског живота

Ако буде рудника литијума следи нам анекумена – простор где нема људског живота

5 (3) Научно-информативни скуп у Kоштунићима о рудницима литијума у организацији удружења „Сувоборска греда“ Од …

Један коментар

  1. Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno ćevapa i poneki ružičasti slon.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend