fbpx
Насловна / Свет / Хелм / КАКАВ СЈЕБ! Македонци у центру Скопља подигли споменик прослављеном Грку! :)
КАКАВ СЈЕБ! Македонци у центру Скопља подигли споменик прослављеном Грку! :) 1

КАКАВ СЈЕБ! Македонци у центру Скопља подигли споменик прослављеном Грку! :)

БИВШИ министар спољних послова Грчке Никос Коцијас на твитеру је објавио новопостављену таблу на споменику Александра Македонског у Скопљу, наводећи да је то знак на коме пише да је Александар Велики грчки херој, преноси ТВ21.

„Знак на коме пише да је Александар Велики грчки херој данас стоји испод споменика Александра у Скопљу. Ово је још један доказ о пријатељству између народа“, написао је Коцијас на твитеру.

Он је један од потписника Преспанског споразума, којим је био решен вишедеценијски спор око имена између Грчке и Северне Македоније.

Пре два дана на споменицима Александра Македонског, Филипа Другог и Олимпије у центру Скопље постављене су табле, у складу са одредбама Преспанског споразума, на којима се наводи да је реч о личностима из античке хеленске историје и међународне историјске баштине.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МАКЕДОНСКА ЛЕКЦИЈА: Од „шарене револуције“ до „шарене лаже“ 11

МАКЕДОНСКА ЛЕКЦИЈА: Од „шарене револуције“ до „шарене лаже“

Како је Европска унија преварила Северну Македонију, и зашто је то важна лекција и за …

Сукоб у ЕУ око почетка преговора са Северном Македонијом и Албанијом 12

Сукоб у ЕУ око почетка преговора са Северном Македонијом и Албанијом

Чланице ЕУ сукобиле су се око почетка преговора са Албанијом и Северном Македонијом, а према …

3 Коментара

 1. Они који су наметнули име “северна Македонија“ нашој јужној покрајини, ти спремају да припоје овај део срБске земље Грчкој! Зато се Грци сада славе по Македонији.

 2. ПерунГромовник

  Poserem se na današnje severnomakedonce i na grke, sve gola govna! Lesendar Karanović je SRBSKI ratnik a grčka istorija (kao i država) NIKADA nisu postojali!

 3. Узгредно: Александар Македонски родом је из Пеле, западно од Солуна. Ту не разумем зашто Македонци из бивше СФРЈ уопште својатају ту личност кад он пореклом није са њихове територије.

  Друго, узгред: колико знам, СФРЈ Македонци су пореклом – Срби ( со тешката говорната мана). То што они данас не признају да су Срби, то је њихово стање мозга и њихово право. Али њихово словенско порекло им такође не даје основу да својатају Александра Македонског који je Хелен, Грк.

  Опет узгред: Хелени опет, по званичној историји везују се за микенску културу бронзаног доба, чији центар је дубље на југу, на Пелопонезу. Ни једна теорија не везује порекло Словена, а тиме и Македонаца, са Пелопонезом. Словенска племена, а тиме и СФРЈ Македонци, држали су у најмању руку добар део централне Европе и Балкан. Њихов је био, на пример и Берлин, далеко пре германских племена. То опет јикакве везе нема са Пелопонезом и Грцима, па ни са Александром.

  Укратко, како год посматрали, СФРЈ Македонци су сами себе направили малим народом, а са њиховим понашањем праве себе и мизерним.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *