А како би било да се обадвојица носите у три лепа Нобела?

0
(0)

Открио да је преговоре са Тачијем договорио Николић са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон. И нагласио: „Буквално је рекао – ево вам двојице премијера, затворите их у собу и шта се они договоре ја ћу да прихватим“

ФАКТИ: Е, ово је прави премијер „најбоље“ владе у Србији! Тврди да о Нобеловој награди за мир тобоже није ни размишљао, а у то не би поверовали ни основци по Србији! Замера Николићу што није оспорио Тачијево право на Нобела већ његово, а сам и не покушава да оспори Тачијеву кандидатуру! А не оспорава – нема сумње – зато што би оспорио своје аспирације на ту награду! Србија са тријумвиратом Вучић-Николић-Дачић на власти има алхемичаре: једино њих тројица у данашњој Европи „усрећују“ своју земљу код њених доказаних историјских непријатеља!

ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић треба да буде кандидат за Нобелову награду, јер је он предложио разговор са косовским премијером Хашимом Тачијем и стајао иза свега тога – рекао је данас премијер Србије Ивица Дачић, реагујући на Николићеву изјаву да неће подржати његову кандидатуру за то међународно признање.

„Мислим да је Николић требало да каже да не подржава Тачија за Нобелову награду, а формулација да не подржава Дачића је у складу са оним инструкцијама које је мени давао кад год сам га питао шта да радимо у Бриселу“, рекао је Дачић.

Он је навео да му је Николић једном приликом рекао: „Немој да потпишеш, али немој ни да одбијеш“.

Дачић је напоменуо да се прихватио веома тешког задатка да преговара с Тачијем и да га нико није питао да ли он то жели или не.

„Једноставно се дошло до тога да је Тачи неки председник владе, ми ту владу не признајемо, али Николић је то предложио. Он је тражио од мене да преговарам с Тачијем“, објаснио је премијер Србије за македонску ТВ Сител.

Према његовим речима, Николић се о томе договорио са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

„Буквално је рекао – ево вам двојице премијера, затворите их у собу и шта се они договоре ја ћу да прихватим“, рекао је Дачић, поновивши да он није ни тражио да то ради, нити је, како каже, због тога био политички срећан или пресрећан.

„Ја сам у свему томе учествовао због Србије“, нагласио је Дачић, додајући да преговоре с Тачијем није ни обављао због Нобелове награде.

На питање да ли је спреман за Нобелову награду, Дачић је одговорио да о томе није размишљао, нити га је о томе било ко консултовао да ли треба или не треба да се кандидује.

„Ја нисам тражио Нобелову награду, нисам ни радио за то, нити ме то интересује. Нисам тражио да се о томе изјашњава ни Николић, нити било ко други, само мало је некоректно да се изјашава на такав начин, да када треба да се преговара – онда мора да се преговара са Тачијем“, рекао је Дачић.

Он је поновио да му је „драже што је кандидован за Нобела него за Хаг“ и додао да не верује да ће добити ту награду, нити да га то интересује.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Разговори нарко-боса и Дачићевог шефа кабинета: Провери ово за мог друга (фото, видео)

1 (1) KРИK је дошао до транскрипата пет телефонских разговора Дарка Шарића, шефа нарко-картела, његовог …

Како би било ђубре бандитско да ти прво одговараш за пљачку „Галенике“?

3.7 (3) БЕОГРАД – Председник СПС и министар спољних послова, Ивица Дачић, пружио је данас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *