Ево зашто су довели Вучића на власт! Да заташка тајкунско-политичку пљачку Србије

Ево зашто су довели Вучића на власт! Да заташка тајкунско-политичку пљачку Србије

Коначно смо дочекали и тај дуго најављивани дан када ће ППВ Александар Вучић успешно решити 24 спорне приватизације око којих је постојала сумња да су изведене противзаконито како би онима који су приватизовали било као купци било као продавци било омогућено незаконито стицање материјалне добити. 

Тресла се гора, родио се миш 

Укупна вредност приватизованих, опљачканих и уништених државних предузећа мери се милијардама евра док је наш врли ППВ Александар Вучић успео да нађе неправилности које су тешке читавих 68 милиона евра?! Мало ли је? Нисмо сигурни да ли се оваквим резултатима вођених истрага треба смејати или плакати.

Громогласни наслови и наводи режимске пропаганде како су спорне приватизације “решене” само су део медијске манипулације народом. Ништа није решено већ је све заташкано и гурнуто под тепих. И врапци на грани у Србији знају ко је се у датим приватизацијама енормно обогатио на крађи друштвене и државне имовине а да им никада није захвалила ни длака са главе а камоли да су допали кривичног процесуирања и затвора.

Долазимо и до суштине проблема који се у Србији зове системска корупција. Александар Вучић је на власт доведен не да би се борио против корупције већ да би борбу против корупције усмеравао што даље од њених правих извора и оних који су у протеклој деценији пљачкајући народ и имовину Србије жестоко профитирали.

Улога Александра Вучића у позоришту које се зове борба против корупције јесте контрола и усмеравање читавог процеса на небитне карике у том системском ланцу корупције и хватање ситних риба које су остале без политичке подршке и залеђине.

То је данашњим наступом и презентовањем “решених” спорних приватизација сам Александар Вучић и доказао без икакве сумње. Наравно да није случајно да је у истом дану покренута и акција Гром 2 како би се мало више бавили нарко дилерима него онима који Србију економски и политички уништавају већ 14 година. 

ППВ Александар Вучић би да веома радо данашњим презентовањем успеха истрага којима је руководио стави тачку на пљачку Србије која траје већ 14 година. Међутим на његову жалост не само да ППВ Александар Вучић неће успети да на пљачку стави тачку већ је својим данашњим наступом и свим оним што јесте а још више свим оним што није урадио када су те дате истраге у питању постао ништа друго до саучесник оних чије активности и пљачку веома лукаво покушава да сакрије. 

Врло је вевроватно да ППВ Александар Вучић на овај начин враћа дуг онима који су формирали и финансирали СНС и његов долазак на власт. Ми смо уверени да је поред предаје Косова и Метохије шиптарима најважнији домаћи задатак ППВ Александра Вучића било управо и ово заташкавање бестијалне пљачке Србије у протеклих 14 година. Треба ли вас подсетити да је по америчким наводима из Србије у протеклој деценији изнето преко 70 милијарди долара од којих је ППВ Александар Вучић успео да лоцира само 68 милиона и то оних који су настали као колетарална штета читаве пљачке која данас у Србији и даље траје несмањеном жестином.

Србија данас

 

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да су решени сви предмети спорних приватизација, да је у у више предмета подигнута оптужница, у четири тужиоци треба да донесу коначну одлуку, а у три – Шинвоз, Житопродукт и Срболек, још се неки детаљи испитују.

“Штета у спорним приватизацијама износи 7,7 милијарди динара, приведено је 76 лица, а на основу од јуче подигнутих оптужница биће ухапшено још 56 лица за 64 кривична дела”, изјавио је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије сазваној поводом окончања истраге 24 спорне приватизације. 

Он је додао и да су приведена три бивша министра, директор Агенцијског фонда… Укупна штета је око 7, 76 милијарди динара, односно око 68 милиона евра. 

У случају предмета писање и утицаји на медије истрага је још увек у току.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је данас да до краја године очекује прве првостепене пресуде поводом свих покренутих процеса за спорне приватизације.

Он је прецизирао да је у 11 случајева покренута истрага против 93 осумњичених, те да су међу њима три бивша министра, директор Акцијског фонда и више директора.

“Истрага је завршена против 66 лица, а против 63 подигнуте су оптужнице. Висина причињене штете већа је од 80 милиона евра а очекујем да ћемо током вештачења доћи до износа од преко сто милиона евра”, рекао Радисављевић.

Истраге су покренуте због малверазција у 11 предузећа – Сартид, Југоремедија, Мобтел, Лука Београд, Технохемија, Азотара, Срболек, Шинвоз, Застава електро, Нубаинвест, рекао је Радисављевић.

Тужилаштво је закључило да у четири предмета нема основа за покретање поступка а то су продаја Телекома, давање концесија за изградњу ауто пута Хоргош Пожега, продаја Трудбеник градње и давање земљишта за изградњу у блоку 63 предузећу Делта реал, рекао је Радисављевић у Влади Србије. 

 

ВУЧИЋ: НЕ МОГУ ДА КАЖЕМ ДА БЕКО, ДИНКИЋ, ЂУРИЋ НИСУ ОДГОВОРНИ Први потпредсеник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да не може да каже да не постоји одговорност Милана Бека, Драгана Ђурића и Млађана Динкића у слуцајевима спорних приватизација.Упитан конкретно да ли може да каже да нема одговорности Милана Бека, Драгана Ђурића, Млађана Динкића, Вука Хамовића и Војина Лазаревића, Вучић јер рекао: “Не могу ни за једно од поменутих имена да кажем да нема одговорности”, додавши да су против неких лица већ подигнуте кривичне пријаве, што ће се, како је навео, чути у наредним данима, а за неке ће тужилаштво донети одлуку у наредном периоду.”Али ниједно име не могу да искључим. Против једног лица је већ подигнута оптузница, а за остала лица не могу да гарантујем да неће бити”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је полиција у петак поднела две кривичне пријаве поводом приватизације два предузећа, једну поводом Ветеринарског завода, а једна поводом АТП Војводина.

Он је најавио да ће о њима бити донета тужилачка одлука до Нове године. 

Тужилаштво је добило и три извештаја о продаји акција Ц Марткета, Вечерњих новости и Нациналне штедионице и ти случајеви ће бити истражени, напоменуо је тужилац за организовани криминал.

Он је прецизирао да су у поменутим истрагама провераване приватизације, а проверавају се такође и са аспекта њиховог пословања.

У том контексту је рекао да је могуће да буде и проширења истраге, или неких другачијих одлука у предметима у којима нису поретнути постуци за приватизацију.

Реч је о случајевима приватизације чију ревизију и извештај о томе је у јуну 2011. године затражила Европска комисија, након што је неколико великих европских фирми затражило од ње помоћ у заштити власничких права.

Пљачком и корупцијом у оквиру ових приватизација, карактеристичним за тразициону Србију и друга транзициона друштва, бавила се уз велике тешкоће и отпоре некадашња председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ. 

ВУЧИЋ: ЧЕТИРИ ПРИЈАВЕ ЗА “САРТИД”, НЕ И ПРОТИВ ВЛАХОВИЋА

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је, међу предметима спорних приватизација за које је завршен предистражни поступак, и предмет “Сартида”, у оквиру којег је полиција поднела кривичну пртијаву против четири особе, укључујући Немању Колесара.

У везу са том приватизацијом довођен је и бивши министар привреде и приватизације Александар Влаховић, али, према Вучићевим речима, против њега нема доказа, тако да против њега није поднета кривична пријава.

Међу особама против којих је поднета кривична пријава је Немања Колесар, некадашњи шеф кабинета премијера Зорана Ђинђића.

Вучих је рекао и да су пријаве поднете против Горана Кљајевића, Бранислава Игњатовића и Душана Марчићева

“Нема Александра Влаховића, ако је неко хтео то да пита – нема никаквих доказа (и) не можете да гоните некога за то што се чули или што су новине написале”, рекао је он.

Први потпредседник владе је додао и да Влаховића “нико није штитио” а да не зна “ни ко би га штитио”.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић прецизирао је да се у овом тренутку у том предмету спроводе и три истраге.

“Сартид” је продат за 23 милина евра “Ју-ес стилу”, док су дугови који су процењивани на 1,7 милијарди долара пренети на државу.

У време приватизације Сартида”, Кљајевић је био председник Тговинског суда, Игњатовић је обављао дужност стечаној управника “Сартида” док је Марчићев био судија Трговинског суда.

 

Новости, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Александар Раковић: Шта ово значи Кривокапићу, какви су то људи, то је безобразлук ноторни! (видео)

Александар Раковић: Шта ово значи Кривокапићу, какви су то људи, то је безобразлук ноторни! (видео)

Историчар Александар Раковић каже да је премјер Здравко Кривокапић отео победу Србима у Црној Гори …

Вучић припрема освету и чистку кадрова из полиције одговорних за хапшење нарко мафије у Јовањици

Вучић припрема освету и чистку кадрова из полиције одговорних за хапшење нарко мафије у Јовањици

Већ данима смо као грађани принуђени да слушамо медијске тираде о томе да је „неко …

3 Коментара

  1. samo mogu reci narod propao od ove mafije neka nam je bog na pomoci

  2. Хероју и борцу против корупције нека служи на част овај резултат али ми је ипак не јасно како је Србија упала у овакав глиб и блато кад је украдено само 68 милиона евра.

  3. a zašto nigde nema peconija? ili je on bio samo privid, opsena?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *