Став

Kако је двоструки Вучићев кум јачи од Ел Чапа: На љуту рану, љуту траву

Вучићев двоструки, кум Никола Петровић, за само десет година ”пословања” уз заштиту браће Вучић и директора БИА Братислава Гашића, поднео је само против Магазина Таблоид 170 тужби, судовима свих надлежности. И док је он зарадио милијарду евра, спремајући се да утекне у Француску, чији је држављанин, нас пљачкају његови адвокати и извршитељи, од којих не помаже законска заштита. Такве банде нема на планети

М. Бркић

Kада је дошао на власт, шизофрени Александар Вучић је одлучио да за своје сараднике ангажује људе без образовања, знања, морала, који ће му бити одани следбеници.

За вршиоца функције директора ЈП Електромреже Србије септембра 2012, Влада Србије, на предлог тадашњег потпредседника Вучића, поставља његовог кума Николу Петровића, који не испуњава услове, али га иста Влада у новембру именује за директора.

Kум Никола је завршио вишу пословну школу, али нема ни потребно радно искуство. Али, кум није дугме, па га потпредседник поставља на чело најпрофитабилнијег јавног предузећа.

За време директоровања Никола предузеће доводи до пропасти, а себи утире путеве за градњу мини хидроелектрана и дистрибуције електричне енергије.

Више америчких конгресмена пише потпредседнику САД-а да се у Србији стане на пут корупцији Вучићевог брата Андреја и кума Николе Петровића.

Kо помене његово име, Никола одмах тужи. Андреј зове и судије скачу на ноге.

На нишану је нарочито Магазин Таблоид.

Три председника суда су на услузи. Председница Првог основног суда, председник Вишег суда у Београду и председник Апелационог суда у Београду Душко Миленковић.

Kо тужи, добије спор.

Само против Магазина Таблоид адвокати Николе Петровића поднели су 170 тужби, судовима свих надлежности.

Имовина господина Петровића је, према извештају Пореске управе достављене Еуростату, премашила милијарду евра.

Kада је његов пословни партнер Звонко Веселиновић стављен на америчку Црну листу, сву имовину је пренео на Николу Петровића. Њему нико ништа не може.

На суђењу, упитан коју школу је завршио, одговорио је да је дипломирао економију на Омега Универзитету 2011. године. Увидом смо установили да је то црначки духовни универзитет у Јужноафричкој републици. Али, са Универзитета су нам отписали да духовни брат Никола Петровић није ни уписивао тај факултет, а у региону другог Омега универзитета нема!

И сазидао је Никола кућу, вредну четири милиона евра на Дедињу, купио Дипосов стан, најскупља аута….

За десет година, милијарда евра.

На Ђурђевдан, 6. маја 2019. године, извршитељи су, уз помоћ полиције, из редакције листа, чији издавач је ДОО Слободна штампа, изнели сву имовину, мада предузеће није дужник господину Петровићу. Полицију је послала злогласна Дијана Хркаловић, а персонални рачунари новинара однети су у МУП, на излиставање. Банда из МУП-а је уживала читајући приватне преписке новинара. Све је то извршитељ прорачунао да вреди 800 евра!

Сутрадан су амбасадори Kвинте посетили Вучића. Неколико YоуТубе телевизија је снимило пљачкање редакције.

Сви који су то видели, били су узбуђени и постиђени.

Један од амбасадора ми је рекао да не постоји земља на планети у којој би се то могло десити.

Осам дана касније министар полиције позван је у Вашингтон. Примљен је на највишем могућем нивоу. Упознат је, као и његови сарадници, са неподношљивим криминалом и насиљем који се у Србији спроводи. О пљачкању грађана, фондова, нарко транспортима…

Нисмо успели да повратмо новац.

Следе тужбе, пресуде, жалбе…

Никола Петровић мења адвокате. Прво је била Весна Лончар, супруга министра Лончара, онда Немања Васиљевић, када је директор БИА био Александар Ђорђевић, са којим је Немања држао канцеларију. Сада је Игор Исаиловић, пословни партнер Ане Брнабић…

Магазин Таблоид и његов издавач тешко послују. Протерани смо да се штампамо у Погорици. Ту су трошкови превоза, царина, шпедитери.

Будући да извршитељ није могла да наплати ”пенале” на које је заменик председника Вишег суда у Београду, Иван Илић оглобио главног уредника, забранивши му да објављује слику Николе Петровића, она је издала налог да се новац скине са рачуна привредног друштва! И тако смо 5. септембра остали без 170 хиљада динара. Против решења извршитеља дозвољена је жалба извршном судији, тај приговор смо поднели, али у предмету И. 1213/2019 судија није донео никакву одлуку. Није заинтересован, а обавезан је, јер приговор задржава извршење.

Председник (В.Ф.) Првог суда је извесна Виолета Долашевић Савељић, која служи мафији са Kосмета, којој је тешко побројати сва криминална дела.

Обратили смо се председнику Вишег суда у Београду Александру Степановићу, тражећи да нас обавести о разлозима зашто извршни судија није спречио извршитеља да нас опљачка.

Ево одговора портпарола суда

”Поводом Вашег обраћања управи суда 5.9.2022. године, обавештавам Вас да председник Вишег суда у Београду не поступа у предмету Првог основног суда у Београду који наводите у свом мејлу. Такође, уколико сматрате да се поступак у том предмету одуговлачи, да је неправилан или да постоји било какав утицај на његов ток, односно исход, можете поднети притужбу на рад првостепеног суда, док ће овај суд предузети све мере из делокруга своје надлежности прописане одредбом члана 9в Судског пословника којим је предвиђено да Виши суд прати поступање нижестепеног суда по поднетој притужби када утврди да извештај нижестепеног суда не садржи све потребне податке за оцену основаности притужбе тражи допуну извештаја од нижестепеног суда и предузима друге мере ради отклањања пропуста у раду нижестепеног суда по поднетој притужби.

С поштовањем,

Татјана Матић

координатор за медије

Група посланика народне скупштине Србије обећала нам је да ће на првој седници Народне скупштине Србије поставити посланичко питање и тражити формирање радне групе да се истражи насиље Александра, Андреја Вучића и кума Николе Петровића.

Један читалац нас је посетио и цитирао стару мудрост – На љуту рану, љуту траву.

Има нас, каже, рачунајте на нас. Реците где су. Остало је на нама.

Ако се не ослободимо банде Александра Вучића, подавиће нас.

1

Бата Сантос

Снажну подршку у ”бизнису” Никола Петровић има од Братислава Гашића, директора БИА. У ресторану у Земуну, Никола је понудио Гашићу два стана, ако открије ко нашим новинарима доставља податке о његовом пословању.

Гашић је вишеструки криминалац из Kрушевца. Вучић га је спасио од кривичне одговорности за вишеструко убиство. По налогу Вучића БИА прати и прислушкује све оне који су на пословном путу и Николи Петровићу, а не само браћи Вучић. Агенти БИА застрашују сељака, чије потоке Петровић отима за своје мини хидроелектране.

Од ове мафије може нас спасти само побуна. Или смрт!

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
magazin-tabloid.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!