Како је неспособна лопина у сарадњи са евро-атлантском политичком мафијом уништила РТБ Бор

0
(0)

Током свог осмогодишњег управљања РТБ „Бор“, Благоје Спасковски направио је бројне пропусте који су дебело коштали и компанију и државу.

То је потврдила и анализа америчке консултантске куће „Мекинси“, а, како пише НИН, ситуација је таква да би РТБ због дуга од преко милијарду евра могао да оде у стечај ако Влада 31. маја скине заштиту са овог стратешког предузећа.

Узрок таквог стања су бројни пропусти и лоше процене које је Спасковски направио. Тако се испоставило да је изградња нове топионице уместо 130 милиона евра коштала близу 300 милиона. И опет прави губитке.

– Топионица је прављена да би се степен искоришћења са 93 одсто повећао на 98 одсто, а уместо тога смо добили искоришћење између 70 и 75 процената, због лоших технолошких решења – каже за НИН Љубиша Миљковић, председник Синдиката рудара Србије.

Једна од брљотина Спасковског је и штетан уговор који је РТБ склопио са фирмом Милана Поповића „Ред метал“. „Бор“ је за Поповића прерађивао руду по нижој цени од тржишне и уговорио рок испоруке бакра од само једног дана иако процес топљења траје најмање 30 дана.

Како НИН сазнаје, Спасковски би ускоро због лоших резултата могао да буде смењен. Извори из Владе кажу да ће та одлука највероватније бити спроведена после избора. О свему томе Спасковски, како тврди за „Блиц“, засад ништа не зна.

– Нисам ништа чуо о томе и не очекујем смену јер сам презадовољан оним што је учињено у РТБ за мог мандата. Волео бих да сви имају такве резултате – поручује Спасковски.

Бојана Анђелић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пропaла продаја „Сава центра”

5 (2) Град није успео да прода „Сава центар” јер није било заинтерeсованих купаца. Почетна …

Руски експерт: Лукашенко понавља грешку Јануковича

0 (0) У организацији протеста у Белорусији постоје знакови иностраног мешања, конкретно из САД и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend