Како људи са пензијом од 12.000, или платом од 25.000 динара, да купе месо које које кошта 1.500 динара?

Како људи са пензијом од 12.000, или платом од 25.000 динара, да купе месо које које кошта 1.500 динара?

Ово је телеће месо и оно у продавницама по килограму кошта 1.340 динара, а јунеће 866 динара у продавницама. И сад имамо страшно апсурдну ситуацију у Србији – цена стоке из месеца у месец пада. Прошле године је била боља тржишна вредност меса, али је била јефтинија у радњама. У односу на прошлу годину цена меса данас је скупља, а цена стоке јефтинија – навео је Дејан Булатовић, потпредседник Странке слободе и правде на конференцији за медије.

Уништили сте села, пољопривреду, уништили сте све и сада идете на глад! Србија је гладна! Ко ће да одговара председниче за то? Како ће наша деца да једу ту говедину и свињетину, рибу, кад су све намирнице скупе? О каквом просперитету говорите? Деца су нам гладна

– Питамо Александра Вучића, пошто он нема времена да купује ово месо, а када поменемо само цену његовог сакоа који кошта преко 5.000 евра, за њега то ништа није страшно – и целу Владу питамо – како вас није срамота да Србију изгладњујете – питао је Булатовић.

Он је затим упитао како људи са пензијом од 12.000 динара, или платом од 25.000 динара да купе то месо које кошта 1.500 динара.

– Ко је урадио то да се животиње и паори обезвређују, а опет цена у продавницама висока. Уништили сте села, пољопривреду, уништили сте све и сада идете на глад! Србија је гладна! Ко ће да одговара председниче за то? Како ће наша деца да једу ту говедину и свињетину, рибу, кад су све намирнице скупе? О каквом просперитету говорите? Деца су нам гладна – рекао је Булатовић.

Потпредседник ССП је навео и да од председника очекују прави одговор, а не оно што је министар пољопривреде јутрос урадио када је отишао на телевизију и тамо говорио о Булатовићу, без да он, како каже, може да се брани.

– Недимовићу, лажеш грађане и то знају сви грађани када отворе своје фрижидере, оду у продавнице и знају и паори када треба да продају своје месо и млеко. Странка слободе и правде има план како да извучемо пољопривреду и да станемо на ноге. Србија је земља пољопривреде, земља сточарства. Срам вас било све – закључио је Булатовић.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Покрет Еколошки устанак упутио је писмо првом човеку државе, поводом доношења два нова закона у …

Регистрација аутомобила преко 2.000 кубика: Објављено колико ће бити смањен порез

Регистрација аутомобила преко 2.000 кубика: Објављено колико ће бити смањен порез

Усвојене су нове скале за опорезивање моторних возила приликом регистрације, па ће се порез обрачунавати …

Један коментар

  1. Na tom Balkanu je oduvjek bio bedan zivot jer su penzije i plate bile nedovoljne za normalan zivot. Samo su politicari i lopovi ziveli bolje. Tako je i danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *