fbpx

Како преживети зиму у Србији: У држави мрак, а струја опет поскупљује!

0
(0)

Покрет слободних грађана изражава незадовољство поводом најава Министарства рударства и енергетике о повећању цене електричне енергије. Иако се у образложењу цинично наводи да је реч о до сада „најнижем повећању цене електричне енергије у Србији“, ПСГ подсећа грађане Србије да је ово већ треће поскупљење струје у последње две године, а четврто од кад су СНС и њихови коалициони партнери дошли на власт.

Прекршена сва предизборна обећања о смањењу цене електричне енергије у Србији

„Кумови нелегално прикачени на енергетски сектор“

Покрет слободних грађана подсећа и на обећање Зоране Михајловић да ће по доласку СНС на власт цена електричне енергије бити за 20 одсто нижа. Уместо тога грађани Србије су били суочени са низом поскупљења:

– 2013. године повећање је износило 10,9%

– 2015. године повећање је износило 12%

– 2016. године повећање је износило 3,8%

Узимајући у обзир у којој мери је ово предизборно обећање било лажно, најновије поскупљење од 2% представља „историјски успех“ владајуће коалиције.

Како бисмо грађанима Србије на датом примеру конкретно показали економске последице погубне политике СНС и њених партнера, послужићемо се основим правилима математике. По тој рачуници, износ просечног рачуна за електричну енергију, који је у 2013. години износио око 3.000 динара по домаћинству, после спроведених и најављених повећања у 2017. износиће 3.950 динара месечно, што представља увећање од 950 динара по домаћинству (уместо обећаног умањења од 600 динара).

Уколико наведени износ помножимо са бројем домаћинстава, добијамо суму потребну да се намире апетити свих партијских кадрова, пријатеља и кумова „нелегално прикачених“ на енергетски сектор Србије.

Свесни чињенице да је свако даље обраћање узурпаторима власти у Србији потпуно беспредметно, ПСГ позива грађане да на наредним изборима изврше „корекцију“ постојећег стања и тренутне властодршце пошаљу тамо где и припадају – у прошлост, одакле није требало ни да долазе, наводи се у саопштењу Покрета слободних грађана.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Државне фирме у Србији троше струју на вересију

4 (1) Укупан дуг 20 највећих привредних дужника за струју у Србији, међу којима су …

Цена струје мораће да расте, ево и због чега

4 (2) Цена струје ће и у Србији, пре или касније, морати да расте зато …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *