Како Вучића баш брига за права грађана тако ће и грађане бити баш брига за његова права

Како Вучића баш брига за права грађана тако ће и грађане бити баш брига за његова права

Београд – Чланица Савета за борбу против корупције Владе Србије Јелица Василић изјавила је да премијеру Александру Вучићу очигледно није стало до права грађана, с обзиром на однос који има према омбудсману и с обзиром да не чита извештаје тог регулаторног тела.

„Заштитник грађана је тај који штити права грађана и када он (Вучић) не чита његове извештаје то значи да му није стало ни до права грађана и да он има само неку своју мантру“, рекла је Василић у Београд на конференцији о корупцији.

Она је навела да се у Србији очигледно не зна шта је правна држава и да је забрињавајућа изјава премијера, да је у рушењу дела београдског насеља Савамала, лоше само то што су бесправни објекти рушени ноћу.

„Бесправне објекте треба срушити, али је неопходно спровести све правне поступке пре тога у којима су заштићена сва људска права. Да ли је правни поступак спроведен или не, то изгледа овој власти није битно“, рекла је Василић.

Она је додала да Србији изгледа не треба закон „када има Вучића, који је утврдио шта је бесправно“.

Василић је казала да је очигледно да влада не поштује и друге институције и навела пример када је Вучић рекао „мучени Ђурђевић“ за Дејана Ђурђевића, председника Републичке изборне комисије, тела које треба да брани право да сваки глас грађана буде урачунат.

У ноћи између 24. и 25. априла људи с фантомкама на главама багерима су порушили објекте у Херцеговачкој улици у Савамали у Београду. Иако су грађани позивали полицију и тврдили да их људи с маскама на главама малтретирају, полиција није реаговала и упућивала их је на комуналну полицију која такође није изашла на терен.

Заштитник грађана Саша Јанковић објавио је у понедељак извештај о раду полиције те ноћи у коме се наводи да је полицијским службеницима из врха службе наређено да грађане упућују на комуналну полицију. Премијер је више пута на новинарско питање одговори да тај извештај није прочитао.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић дошао на поклоњење глобалистима: Урадићемо све за Зелену агенду

Вучић дошао на поклоњење глобалистима: Урадићемо све за Зелену агенду

Председник Србије Александар Вучић борави у Глазгову где учествује на Самиту лидера о климатским променама …

ВУЧИЋЕВИ ФИНАНСИЈЕРИ! Ковид пропуснице не важе за кладионице и коцкарнице!

ВУЧИЋЕВИ ФИНАНСИЈЕРИ! Ковид пропуснице не важе за кладионице и коцкарнице!

Режим Александра Вучића уз потпору режимских, али и глобалистичких, прозападних медија спроводи корона диктатуру над …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *