фото: Танјуг, Раде Прелић

Каквом год дрогом да је кљукате аман дајте и нама мало!

4.3
(9)

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да Србија тренутно улаже милијарду евра само у здравствену инфраструктуру.

Она је поводом отварања нове ковид-болнице у Батајници навела да су једино још у Kини и Русији изграђене нове болнице за пријем корона позитивних пацијената.

„Невероватно је да ћемо ми изаћи јачи него што смо у њу ушли. У економском смислу, наша привреда ће 2020. годину завршити са најбољим резултатима у читавој Европи… (Пре 2012. године) све државе Западног Балкана су имале и веће плате и веће пензије од нас“, рекла је премијерка за Хепи тв, а пренела је СНС.

Она је додала и да ће Србија из актуелне здравствене кризе изаћи са великим бројем нових лабораторија са најмодернијом опремом.

Она је навела и да ће се Србија трудити да обезбеди све типова вакцина, да не може да говори о количинама, као и да Србија неће учествовати у трећој фази истраживања кинеске вакцине, о чему је претходно известио Ројтерс.

„Председник (Србија) Алексаднар Вучић је лично писао кинеском председнику Си Ђинпингу (да не учествујемо у истраживању) и Србија ће бити једина која ће моћи да да добије њихово решење а да није била укључена у ту студију“, казала је Брнабић.

Она је оценила и да у случају да дође до политичких притисака Европске уније, да се користи само вакцина из Европе, да ће Брисел прво намирити све државе чланице, а да Србија не може да чека да буде у следећој фази.

„Ми ћемо гледати да земља која преговара о приступу прати европску политику али, уз све поштовање европског пута, ми не можемо да чекамо“, казала је премијерка.

Она је навела и да вакцинација против коронавируса неће бити обавезна.

„Ми ћемо апеловати да се људи вакцинишу. Имаћемо кампању да се људи вакцинишу и та вакцина ће бити бесплатна у Србији“, рекла је она.

Брнабић је казала да је „недопустиво“ да неко говори да у Србији не постоји слобода медија или да неко врши притисак на правосуђе.

„Ако може то све, немојте само да читам у извештајима о напретку (у приступању ЕУ) да не постоји слобода медија и притисци“, рекла је Брнабић, и додала да критике на одговор државе на здравствену кризу, представљају „популистичке и политичке оцене“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Још већи рачуни за струју јер народ напредним лоповима и страним мештарима треба да плати ветрењаче и минихе

5 (8) Влада Србије донела је уредбу о увећању посебне накнаде за подстицај повлашћених произвођача …

Брнабић: Србија ће наставити да ради на развоју 5Г мреже

5 (1) „Србија ће наставити да ради на развоју 5Г мреже и финализацији свега што …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend