KАНДИЋ, МИЛИЋ, БИСЕРKО, ЛИХТ… Ево чији су потомци

KАНДИЋ, МИЛИЋ, БИСЕРKО, ЛИХТ… Ево чији су потомци

5
(3)

Дарко Трифуновић доктор наука из области безбедности, одбране и заштите каже да је доша до отркића да скоро све особе које воде НВО сектор у Србији вуку порекло од истакнутих вођа комунистичког режима.

Управо сам пронашао нешто интересантно. Сорошевци су сви из бољсевицког гнезда испиљени написао је др Дарко Трифуновић на свом Фејсбук профилу.

 1. Наташа Kандић, ћерка мајора Озне Павла Kандића који је наредио стрељање Срба у Тополи 1944, потоњи генерал ЈНА.
 2. Соња Лихт, ћерка комунистичког генерала.
 3. Јелена Милић, унука партизанског пуковника.
 4. Весна Пешић, ћерка партизана и потоњег функционера.
 5. Соња Бисерко, ћерка партизана, потоњег пуковника Удбе,
 6. Латинка Перовић, историчар коју је створила удба.
 7. Борка Павићевић, ћерка комунистичког генерала.
 8. Сташа Зајовић-жене у црном, ћерка Јоле Зајовића из Kотора, партизана који је 1944 стрељао Београђане приликом „ослобођења“,
 9. Оливера Kовачевић, ћерка комунистичког генерала.
 10. Маја Жежељ, ћерка комунистичког генерала… Изд, итд..

И сви су у Србију дошли из личких, босанских или црногорских вукојебина као „ослободиоци“.

(ДневнаГазета)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

4.9 (45) Шта је Београду Јасеновац? Београд, у постављеном питању, нису само власт и над-власт …

Како су комунистички зликовци мучили и убили митрополита црногорско-приморског Јоаникија Липовца

Како су комунистички зликовци мучили и убили митрополита црногорско-приморског Јоаникија Липовца

5 (11) Радојица-Рака Ивановић, пензионисани мајор УДБЕ, посведочио је, маја 1985. године о страдању и …

8 Коментара

 1. Лаж не води нигде на добро

  Постојала су три човека која су се борила против криминала и корупције:
  Домагој маргетић, Хрватска, Дарко Трифуновић, Србија и трећи из БиХ, којег је Додиг поткупио и тај је одступио из те борбе.
  Видим да још истрајава само Маргетић, примећујем и да је овај наш Трифуновић легао на режимску руду и престао да се интересује за бивше теме, окренуо се млаћењу празне сламе и чачка по прецима тамо неких исхлапелих бабетина, непријатеља ове земље, а добро упућени тврде да му ни пола ових података није тачно.
  Тако да се наш вајни доктор срозао до дна где и јесте место свим СНС-овцима и радикалима.
  Понекад скокне до Марића на Хепи-ју и то му је највиши домет.

  (Успут буди речено, тај Маргетић је раскринкао једног хрватског високодостојника у њиховој полицији, за његове ратне злочине и податке доставио нашем Вукчевићу да га процесуира, а тај је све те податке послао баш том полицајцу о оме је реч).

 2. Znaci da je Srbija posle rata okupirana a i sada je okupirana od istih.Ovde nema domacina na vlasti.

 3. Латинка Перовић, Наташа Кандић (и њен отац Павле), Весна Пешић и Соња Лихт нису из никаквих босанских, херцеговачких, личких или црногорских, овде ћу се изразити, крајева, већ из срца наше земље Србије. Не разумем, чему то вечито сваљивање и спуштање на тај ниво „ти ниси из мог села, дакле ти ниси мој“ и слично. Све су то простори на којима живе Срби и не разумем чему толика мржња према Србима, да се њихови крајеви називају „вукојебинама“. А поготову не овако нетачно, јер наведене особе барем у овом коментару, немају везе са тим крајевима (док неке заиста и имају). Све сваљујемо на некакве „комуњаре“ из тих крајева, а заборављамо да је залагањем наших „великана комунизма“ овде уведено у Уставу 1974. да АП Косово и Метохија (уз то да је назив Метохија претходно избачен, а да ткз. „србијански“ комунисти нису ни трепнули за то) постали малтене република, само не формално, у СФРЈ. Заборављамо наше велике „великане“ одавде попут Петра Стамболића због чијег се залагања Лепосавић нашао у АП КиМ иако никада није припадао тамо, а наводно да би „Срба било више на КиМ“. Заборављамо да највише комунисти одавде нису ни трепнули када је Александар Ранковић смењен, не због лажне приче да је шпијунирао Тита, већ зато што није желео да види творевину какву је тај устав из 74′ године донео који је поцепао и разбио СФРЈ. Између осталог, што не спомињете колико је управо Срба из Црне Горе (Црногораца по локалном називу, што је српски назив и део српске културе, а не не знам чије), завршило на Голом отоку и то комуниста, који нису хтели да се мења идентитет Црне Горе, а наводно оптужени због „Информбироа“, а сви знамо како је то заправо текло. Колико је таквих народних хероја умрло веома чудно за време рата, или послато тамо. Заборављамо ми много битније ствари, али нам је веома битно да ли је неко дошао из неке „вукојебине“ као да су те територије неке стране, као да нису српске, као да никада нисмо имали историју тамо, него смо се задовољили управо вештачким АВНОЈ-евским комунистичким границама и причом какву нам управо ове дотичне горе особе из текста пласирају. Доста тог цепања на ове или оне – све су то Срби.

  • Мирослав Ђукић

   Можда вам то квари концепцију, али Наташа Кандић долази из Шумадије!

   • Па о томе управо и говорим. Нису све наведене особе уопште пореклом ван Србије, већ нажалост, управо из ње. А то говори о томе колико је бесмислено кривицу пребацивати само зато што неко није пореклом одавде. Исто тако се може навести много Срба ван данашње Србије који су веома допринели нашој земљи. Све у свему, мислим да тиме скрећемо са главног проблема – а то није дал је неко дошао из ког краја, већ шта се то дешава да нам се овакве појаве и тезе које пласирају Наташа Кандић и други, јављају у нашем друштву. Заиста не разумем ту њихову тежњу ка аутошовинизму и мржњи. Корени тога и јесу делимично у раду Комунистичке партије Југославије којој је поред најстрашнијих злочина икада виђених на овим просторима од стране НДХ, највећи проблем био тај вечити „великосрпски империјализам“ кога де факто никада није ни било. Увек смо ми лоши, а други добри, увек ми треба да сносимо највећи терен, а не други – и увек су наше жртве једнаке са агресорима. Увек је грешка у нашој политици, а не туђој, и тако вечито у круг. Уместо да се са тих паушални тврдњи пређе на конкретан рад – па да се види где су то Срби живели и зашто их данас тамо нема, ко је како вршио асимилацију само зато што су били друге вере или их преводио на то, ко је послао где тачно трупе и започео оружане сукобе итд. У преводу – да се пусти да историчари раде свој посао, а не да нам се пласирају тезе које нису утемељене на истини, а та да смо ми главни кривци за све, свакако не одговара истини.

  • mora da te ovo pogodilo sigurno ti je poreklo iz neke od vukojebina

 4. Ovaj tekst je napravljen u cilju dalje podele i zavađanja našeg naroda. Tvorca ovog teksta treba staviti pod istragu da se utvrdi ko mu je platio za ovakav tekst. Čista podmetačina. Kada vidite da se BBC na srpskom reklamira na ovoj stranici shavatite onda iz čije kuhinje ovo dolazi.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend