Катастрофа: Кацин каже да Србија сада има "праву владу"

Катастрофа: Кацин каже да Србија сада има „праву владу“

0
(0)

Известилац Европског парламента за западни Балкан Јелко Кацин изјавио је да је споразум Србије и Косова историјски и да може да се упореди са крајем Хладног рата у Европи и оценио да је дугогодишњи конфликт између Србије и Косова довео до распада Југославије.

„Ако погледамо само годину дана унатраг, тадашњи председник Србије Борис Тадић измишљао је све могуће и немогуће аргументе да због присутности Косова не учествује на међународним скуповима“.

„Данас бележимо десет сусрета на највишем нивоу између двојице премијера, састанак између двоје председника, и тај дијалог не само да је кренуо него је страшно далеко стигао“, рекао је Кацин.

Он је рекао да је разлог Тадићевим “изостанцима” то што је он “функционисао изнад Устава”, док је нова политичка гарнитура отишла даље од очекиваног у дијалогу јер Србија сада има “праву владу”.

Кацин је оценио да је Николић вратио функцију председника странке. Тиме се Србија вратила у уставни оквир. Друго, Ивица Дачић је стварни премијер и сви сад знају да у Србији постоји права влада. Пре није тако било. И, треће, како је рекао, на власти су сада странке које су у удобнијој позицији, рекао је Кацин загребачком Вечерњем листу.

Кацин је подсетио да су се оне противиле европском путу док су биле у опозицији, а сада кад су прихватиле европску опцију, знају да нова опозиција не може да гласа против,
рекао је он. „Споразум потписују и морају да га примене они који су се највише опирали независности Косова”, рекао је Кацин.

„Зато сматрам да Ивицу Дачића на неки начин можемо назвати балканским Никсоном. Знамо да је једино Никсон могао да отвори дијалог с Кином и направи велики пробој у тим односима“, истакао је Кацин.

 

Фонет

фото: Бета 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Застрашујућа истина о Рио Тинту - нека места у долини реке Јадар ће неповратно нестати, а природа ће потпуно бити уништена

Застрашујућа истина о Рио Тинту – нека места у долини реке Јадар ће неповратно нестати, а природа ће потпуно бити уништена

5 (7) „Постоје нека места која ће неповратно нестати, ако буде урађено то што планирају …

Партнерство НАТО и Србије почело је на нишкој пијаци када сте нам побили народ касетним бомбама!

Партнерство НАТО и Србије почело је на нишкој пијаци када сте нам побили народ касетним бомбама!

3.2 (5) БЕОГРАД – НАТО војна канцеларија у Београду је у потпуности спремна да настави …

Један коментар

  1. Мени је довољно да видим овај осмех и израз лица, Дачићу, ти си предмет подсмеха…..туго српска!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend