fbpx

КАТАСТРОФА: Међународно путно осигурање скупље до 600 одсто!

0
(0)

ПУТНО осигурање за далеке дестинације у појединим осигуравајућим кућама у Србији поскупело је за чак 600 процената! Тако је сада јефтиније купити карту до Америке и назад, него платити привремено осигурање које покрива здравствене трошкове у тој држави у периоду дужем од месец дана.

– Осигурање које сам прошле године платила око сто евра, за два месеца боравка код кћерке у Канади, сада ме кошта чак 81.000 динара и то у истој осигуравајућој кући, која је лане била најјефтинија!? Па, ја сам повратну карту купила за 550 евра, на релацији Београд – Монтреал, а треба да дам још готово 800 евра, за случај да се „накашљем“ док сам ван земље током 72 дана – с неверицом нам се обратила суграђанка Ана П.

Представници појединих осигуравајућих друштава потврдили су „Новостима“ да је дошло до поскупљења ове врсте осигурања

Нове цене су различите у зависности од осигуравајуће куће, али за све, које су их подигле, важи правило да су дестинације САД, Канада, Аустралија и Јапан знатно поскупеле.

– Реч је о далеким дестинацијама и државама у којима осигураници дуже бораве. Интересовање за ове полисе је мало, грађани их мало купују, а када треба исплатити штету, она се мери великим износима – објашњавају у једној осигуравајућој кући која је подигла цене ових полиса за око 400 одсто. – Зато је било неопходно да поскупи полиса, како бисмо евентуалну штету могли ваљано да надокнадимо.

У Ђенерали осигурању истичу да нису скоро мењали цену полиса путног осигурања, за било коју дестинацију.

– Цена полисе за један дан у САД или у Канади, са стандард покрићем, које обухвата плаћање трошкова лечења, транспорт до најближег лекара, упућивање на лекара, лекарске савете, праћење здравственог стања осигураника износи, са порезом, 391 динар – истичу у овој осигуравајућој кући.

Полиса покрива цео свет, крајње дестинације су САД и Канада, старост осигураника од 26 до 65 година, а максимално покриће, то јест осигурана сума која се исплаћује у случају настале штете 30.000 евра.

Иста ова полиса, за један дан боравка у једној европској земљи, Француској, на пример, са истим износом покрића, кошта 195 динара.

ПРОВЕРИ, ПА КУПИ

САВЕТ будућим путницима је да, свакако, пре куповине полисе путног осигурања, које покрива све здравствене трошкове који би могли да их задесе у иностранству, добро провере цене у свим осигуравајућим кућама. Осим цена саме полисе, које се драстично разликују, другачија су и покрића за ове ризике.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ММФ тражи да струја у Србији поскупи

0 (0) Међународни монетарни фонд тражи да Електропривреда Србије до краја јуна 2020. године уради …

Колико ће нас у 2020. коштати регистрација аутомобила?

2.3 (4) Због увећања локалних такси, регистрација у 2020. години ће поскупети, али незнатно. Директор …

4 Коментара

  1. Ko putuje može i u toj stranoj zemlji kao turista da kupi sebi putno osiguranje, i to može biti povoljnije od ovih novih cena ovde. Proguglaje sledeće: overseas, visitior, health insurance plan

  2. Ma nema ta sugrađanima ne sere,pošto laže,i to mnogo.

  3. Lopovluk nevidjeni a vi ljudi placajte ili idite biciklom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *