КИДИШУ НА ТЕРМАЛНЕ ИЗВОРЕ Фирме блиске СНС купују наше бање по Србији

КИДИШУ НА ТЕРМАЛНЕ ИЗВОРЕ Фирме блиске СНС купују наше бање по Србији

Инвестирање у бање све је популарније у Србији последњих година. Суме које се улажу су милионске, а инвеститори су већином блиски владајућој Српској напредној странци. Интересовање за комплексе у бањама порасло је пре неколико година пошто је држава увела могућност добијања субвенција за обнову хотела, али субвенције се деле режимским кадровима који за тајкуне и политичаре купују све по Србији.

У Врњачкој Бањи су бизнисмени који се доводе у вези са напредњацима, купили два хотела.

Александар Папић, близак сарадник Небојше Стефановића, као један од власника фирме „Алкантара инвест“, купио је у Врњачкој Бањи хотел „Славија“ за 725.000 евра. Тај хотел је касније променио назив у „Тонанти“. Током 2017. године, нови власник хотела „Фонтана“ постао је Драгољуб Збиљић, власник фирме „Електротехника Јужна Бачка“, компаније чији се пословни успех претходних година, веже за послове добијене од државе. „Фонтана“ је продата за нешто више од милион евра, што је у јавности тада оцењено као дупло нижа цена од реалне. Након тога, Збиљић је хотел пребацио на фирму „Вита асистент“, која је и данас у власништву посланика СНС-а у Скупштини Војводине, Милана Влаисављевића.

Поменуте фирме су након тога формално промениле власнике, али је идеја остала иста – сав новац од хотела и туризма одлазио је мање-више у исту касу.

Поред тога што је СНС посредно стајао иза купаца, како је објавила истраживачка мрежа КРИК, држава је додала још 2,5 милиона како би се реновирали поменути хотели, пошто су непосредно после ових купопродајних активности, промењени прописи који су дозволили субвенције државе и за реконструкцију хотела.

Хотеле у Врањској бањи купује „Миленијум тим“

Последњих недеља често се у јавности помиње фирма „Миленијум тим“ која се кроз послове гасификације заједно са фирмом „Србијагас“ широм земље доводи у везу са разним аферама. Поред примарног посла гасификације, фирма је учествовала и у пословима куповине бањских капацитета.

Фирма је током 2019. купила земљиште и хотел „Железничар“ у Врањској бањи (тада још недовршен) за суму од 250.000 евра. Како је писао портал Нова економија, овој компанији држава је одобрила новчану помоћ од 10 милиона евра за изградњу два хотела и две клинике.

Фирма, иначе у власништву бизнисмена Ивана Бошњака и Стојана Вујка, ангажована је на највреднијим пројектима у држави као што је Београд на води. У везу са власницима „Миленијум тима“ је довођен и рођени брат министра финансија Синише Малог, Предраг Мали, који је, према сазнањима КРИК -а, годинама возио ауди у власништву те фирме.

Хотел у Нишкој бањи купио повереник СНС-а

Тадашњи повереник СНС-а за Ниш Звездан Миловановић учествовао је 2019. године у куповини хотела „Србија” у Нишкој бањи. Како је рекао сам Миловановић, хотел није купио он сам, већ компанија „Твинел”, чији је он један од власника. Миловановић том приликом није хтео да саопшти колико је плаћен хотел. Поменути Звездан Миловановић је брат Срђана Миловановића, власника компаније Коперникус, који је је свог кабловског оператера „Коперникус технолоџи“ продао „Телекому“ за невероватних 195 милиона евра, да би потом купио две националне телевизије – Прву и Б92.

Продате Матарушка и Богутовачка бања

Фирма „ФМО Економ“ из Ушћа, за 1,8 милион евра купила је привредно друштво „Матарушка и Богутовачка бања“ и тиме стекла власништво над више хотела, вила и ресторана, као и пратећих објеката у овим бањама.

Према списку који је објавила Агенција за лиценцирање стечајних управника, међу некретнинама које ће нови власник добити су хотел „Термал“ и део хотела „Жича“, ресторан „Југославија“, ресторан-посластичарница „Капица“, објекти Старо и Ново купатило, виле „Козара“, „Триглав“ и половина виле „Столови“.

Фирма је стекла сву покретну имовину, укључујући и уметничке слике у хотелу

„Термал“, као и право на коришћење земљишта овог привредног друштва.

Власник ФМО „Економ“ од 2013. године је Дејан Антонијевић, а фирма се бави производњом намештаја за пословне и продајне просторе. Продаја је обављена јавним надметањем, а почетну цену од 1,8 милиона евра потврдила је само поменута фирма.

Извор: Nova, Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

Александар Вучић је криминализовао цело српско друштво, па и своју породицу. Kад је основао навијачку …

Па ниси ти олошу ништа потписао са ЕУ већ са представницима шипарских нарко фисова

Па ниси ти олошу ништа потписао са ЕУ већ са представницима шипарских нарко фисова

Србија данас коментар: Просто је немогуће више слушати и трпети дебилизме Александра Вучића.  Одржао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *