fbpx
Насловна / Србија / Економија / Кинези ушли у Агробанку

Кинези ушли у Агробанку

Велика кинеска банка „Бенк оф Ист Ејсиа“, трећа по богатству у овој земљи, како „Новости“ сазнају, докапитализоваће нашу Агробанку

ВЕЛИКА кинеска банка „Бенк оф Ист Ејсиа“ (БЕА) која је у власништву породице Ли, трећа по богатству у овој земљи, како „Новости“ сазнају, почетком следеће године докапитализоваће нашу Агробанку. Ова банка ће уложити око 100 милиона евра у неколико етапа, а сам процес докапитализације зависиће од одлуке државе. БЕА поседује најразвијенију банкарску мрежу у Кини са 88 филијала, 62 центра „Суприм голд“ и 6 финансијских центара у самом Хонгконгу, а актива банке је половином године достизала 77 милијарди америчких долара.

Ван територије Републике Кине, БЕА је присутна у Северној Америци, Великој Британији, и југоисточној Азији. Глобално посматрано, укључујућии Хонгконг и остатак Кине, БЕА послује у више од 220 организационих делова и запошљава више од 12.000 људи.

БЕА је позната по пошироком спектру комерцијалних банкарских услуга у раду са становништвом, пружању финансијских и осигуравајућих услуга различитим профилима клијената. Своје банкарске услуге усмеравају на послове са привредом, лично банкарство, осигурање и отпремнине.

Агробанка спада у ред средњих банака у Србији и заузима 11. место на основу вредности билансне активе банака, које послују на територији Републике Србије.

матрано, укључујућии Хонгконг и остатак Кине, БЕА послује у више од 220 организационих делова и запошљава више од 12.000 људи.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Које територије је Србија унела у Југославију – Историја која се прећуткује (видео)

4.5 (8) Из емисије Србија Глобал. Говоримо о државном праву Србије које проистиче из докумената …

Држава жели да зна ко вам шаље паре из Немачке: Нови закон уводи ред у дознаке

4.5 (2) ИМЕ свакога ко шаље новац из Србије, било да је прималац у земљи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *