fbpx

Кинези желе да инвестирају у Ниш

0
(0)

Ниш — Представници кинеског града Ланџоуа су у разговору са градоначелником Ниша Зораном Перишићем, изразили интересовање за реализацију пројеката на подручју Ниша.

На састанку у Скупштини града Ниша делегације два града су представиле своје потенцијале, који би у наредном периоду могли да буду реализовани у виду пројеката у обостраном интересу.

„Заједнички интерес је улагање Кине, која је тренутно највећи светски инвеститор. Долазак ове делегације у Ниш можда представља почетак активности према кинеском инвеститорима и морамо показати добру климу за кинеске инвеститоре као што смо показивали и према свим осталим“, изјавио је Перишић за Тањуг. 

Према његовим речима, кинески представници заинтересовани су за улагање у области електонске и машинске индустрије, али за инвестиције у области културе, спорта и туризма. 

На састанку са градоначелником Ниша били су саветници за културу и инвестиције, представници политичког живота и привредници Ланџоуа. Заменик градоначелника Ланџоуа, Цао Пију, рекао је да су и делегација политичара и делегација привредника препознале значај инвестирања у Ниш, пре свега због његовог положаја. 

„Постоји много поља на којима бисмо могли да сарађујемо и улажемо. То су и култура и економија, образовање и спорт“, рекао је Цао. 

Ланџоу је град од 3,5 милиона становника и центар је провинције Гансу, у северозападној Кини.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мрсна свадба за Кинезе

5 (2) Из године у годину, а посебно након све ближих привредних и политичких веза …

ЕУ сада сметају иинвестиције и зајмови које нам дају Кинези

0 (0) ЕВРОПСКА унија најавила је појачани дијалог са земљама Западног Балкана, како би им …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *