Уииштили извоз беби бифа: Тековине евро-атлантских интеграција и корумпираног олоша на власти

0
(0)

Београд — Србија је некада извозила 36.000 тона беби бифа, а ове године у ЕУ неће извести ни 100 тона, каже председник Друштва аграрних економиста Миладин Шеварлић.

Србија је у протеклих 12 година, од када је добила квоту за преференцијални извоз 8.800 тона беби бифа, на тржиште ЕУ извезла највише 17 одсто од укупне количине која нам је одобрена, казао је Шеварлић Тањугу.

„То речито указује да аграрна политика у земљи није била одговорајућа, јер ако ишта вреди у међународним односима, то је обезбеђено тржиште, загарантовано за пласман одговарајућих количина“, каже он и оцењује да се ради „о специфичној диверзији у сектору домаће аграрне политике“. 

Учешће сточарства у укупној пољопривредној производњи је испод 30 одсто, што није карактеристично ни за једну државу у свету, навео је Шеварлић, додајући да је земља због тога зависна од увоза огромних количина меса из других држава, које је „допинговано“ генетски модификованом сојом.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски интелектуалци траже од Путина да одузме Вучићу орден

4.8 (16) Отворено писмо српских интелектуалаца председнику Руске Федерације, Владимиру Путину Поштовани господине Председниче, Разлог …

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4 (4) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

2 Коментара

  1. Pošto je DOS posle 5.oktobra potpisao ‘dokumenta’ sa MMF-o,Svetskom bankom i USA ministarstvom finansija,mi smo preuzeli obavezu da prko noći uvedemo kapitalizam i privatnu svojinu (sa otpuštanjem radnika),kao potpuno slobodno tržište (bez kontrole države)…tu je bilo obavezno,gašenje industrije ipoljoprivrede,sa likvidacijom stočnog,živinskog i mlečnog fonda…ostavljene su nam trgovine,usluge i turizam…??!!

  2. Слобда економија са квотама?Врло необична слободан економија и тржиште…ваљда зато и нема алтернативу…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend