Клан Стефановића планирао да раскомада „Заставу оружје“ заједно са Италијанима!

4.9
(19)

УЗБУЊИВАЧ из ваљевске фабрике „Крушик“ Александар Обрадовић рекао је да приватна фирма „ГиМ“ у сарадњи са једном италијанском компанијом, највероватније „Беретом“, планира да купи део капитала „Заставе оружја“ у Крагујевцу.

Обрадовић је за лист „Данас“ од среде казао да је стицајем околности био у прилици да од једног заступника компаније „ГиМ“ сазна ту информацију.

Он је за „Данас“ рекао да је у новембру прошле године, када се сазнало да Младен Петковић из „Крушика“ долази на место генералног директора крагујевачке фабрике, звао синдикалне функционере „Заставе оружја“ да их упозори „шта их чека“.

У фабричком Синдикату су навели за тај лист да немају информације те врсте, али да их могућност да се „ГиМ“, у сарадњи са неком другом компанијом домаћом или страном, појави као купац капитала „Заставе оружје“, не би много изненадила.

Председник Синдиката у Застави оружју Драган Илић казао је за лист „Данас“ да је прошлогодишњим усвајањем Закона о производњи и промету наоружања и војне опреме предвиђено да домаћи и инострани инвеститори могу да купе до 15 одсто капитала најзначајнијих домаћих војних фабрика.

„Њихово укупно учешће у власништву над предузећем не може да пређе 49 одсто, па је тако створен законски основ да ГиМ или нека друга домаћа или инострана фирма купи део капитала наше фабрике, против чега смо се ми прошле године снажно борили“, рекао је за „Данас“ Илић.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тужилаштво у случају Kрушик заобишло полицију – признање да не постоји систем (видео)

5 (3) Тужилаштво три месеца води предистражни поступак о сумњама да су у пословима са …

Приватно обезбеђење које чува полицију државу кошта више него полицајци (видео)

3.7 (3) Иако је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тврдио да ће се ангажовањем приватног …

2 Коментара

  1. ПерунГромовник

    U mamu im lopovsku u usta vaskoliki Srbski narod jebo! Narode motke u ruke i prebiti ih ko volove u kupus!

  2. Svi su se sada koncentrisali na ovu trgovinu oružjem, a niko se nije pitao odakle pare kada su Stefanovići kupovali kuću na Bežanijskoj kosi i kompletnu je renovirali (kao i Vulin), kada su kupovali restorane po Beogradu, kada su kupovali vile na moru…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend