"Климатски закони" вештачки напумпали цену транспорта и изазвали повећање цена и несташицу роба
Илустрација: Hal Hefner, за Unlimited Hangout

“Климатски закони” вештачки напумпали цену транспорта и изазвали повећање цена и несташицу роба

Затварања земаља због ширења вируса корона у протекле две године довели су до оштрог пада поруџбина из Кине и САД-а, а отварањем држава и укидањем мера овог пролећа потражња се опоравила муњевитом брзином. То је довело до тога да у овом тренутку стотине теретних бродова чека на утовар у пренатрпаним лукама у Кини и Сједињеним Америчким Државама.
Због тога предузетници сада имају велике проблеме у набавци јер кад и пронађу робу која им је потребна, или морају дуго да чекају да им стигне или уопште не знају када ће и да ли стићи на одредиште.
Да ли ће и кад ће роба стићи на жељену адресу додатно компликује и то што у САД и Европи хронично фале возачи камиона. То значи да кад роба и стигне на стари или нови континент, треба дуго чекати да се у лукама укрца у камионе и крене према логистичким центрима и крајњем кориснику. Стога не треба да чуде приче да поједини контејнери с робом у луци проведу месец дана или више пре него што их утоваре у камион.
Веома је скочила и цена превоза контејнера.
Транспортовати један контејнер од Азије до Европе данас кошта око 17.500 долара или десет пута више него прошле године, а бродари наплаћују и додатне премије као гаранцију да ће роба стићи на време, на пример, за неколико недеља, пише Т-портал.
Извозници су уз бродаре такође ушли у рат ценама и логистичким компанијама плаћају више за сваки доступан бродски контејнер – све у свему, логистичке ланце захватила је ‘савршена олуја’ и велике промене на тржишту се не очекују док луке не почну да аутоматизују процесе и уведи нове технологије, попут оне у Гетебургу, која је увела брже царињење и скенирање целог контејнера, чиме он према купцу креће 30 одсто брже.
Наручивање већих бродова не долази у обзир јер су према садашњој регулативи постојеће флоте на граници легалности због превисоких емисија гасова са ефектом стаклене баште, додаје портал.
Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Немачкој највећи пораст цена у последње три деценије

У Немачкој највећи пораст цена у последње три деценије

БЕРЛИН – Цене у Немачкој расту као што нису никада у последње три деценије. Осетно су …

Српски парадокс: Производимо довољно хране, а плаћамо као да ништа немамо

Српски парадокс: Производимо довољно хране, а плаћамо као да ништа немамо

Изгледа као својеврсан парадокс. Србија производи довољно хране чија је цена на светској пијаци отишла …

Један коментар

  1. Ološ američki. Pokušavaju Kinu da obuzdaju. Živela Kina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *