fbpx

Кључни сведок црногорског тужилаштва све порекао: Под уценом признао „удар“

0
(0)

„Лаж је све што сам рекао црногорској полицији, Специјалном тужилаштву и Вишем суду у Подгорици о наводном припремању државног удара и крвопролића на дан парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра, прошле године и све је, заправо, конструкција Специјалног тужилаштва“.

Ово је суштина изјаве кључног сведока Мирка – Паје Велимировића на чијем се сведочењу и признању кривице заснива цела прича специјалног тужиоца Миливоја Катнића, који већ готово пола године покушава да докаже да је у Црној Гори припреман државни удар, велика, крвава терористичка акција у којој је требало да дође до смене власти оружаним путем и ликвидације тадашњег премијера Мила Ђукановића.

Изјаву Велимировића, припадника Равногорског покрета, родом из Зубиног Потока, обелоданили су и новинарима је поделили Предраг Булатовић и Милутин Ђукановић, лидери Демократског фронта. Они тврде да је Велимировић изјаву дао, потписао и у суду у Новом Пазару оверио још 16. јануара, одмах пошто је добио пресуду Вишег суда из Подгорице којом је правоснажно осуђен на условну казну.

Громовит обрт

За сада није било званичних реакција из Специјалног тужилаштва на овај громовити обрт. Реаговали су поједини провладини медији који тврде да је Велимировић, одмах после обелодањивања изјаве, „добровољно приступио“ у тужилаштво и изјавио да му се прети смрћу, њему и његовој породици, и да се, тобож, под присилом попишманио и потписао ову изјаву.
Велимировићев адвокат из Новог Пазара, Зоран Јанићијевић, пак, тврди да се чуо са својим клијентом одмах пошто је његова изјава обелодањена и да му је он поново потврдио све наводе у њој.

Велимировић тврди да је тек тада схватио да је злоупотребљен од стране специјалног тужилаштва „у сврху која је само том органу знана“. Он даље тврди да је био уцењен слободом осталих 17 ухапшених људи, које је довео из Зубиног Потока да на митингу у Подгорици помогну патриотским снагама да изразе протест и политичку вољу, али искључиво мирним путем.

„Нико од нас није имао никакво оружје. Нисмо имали намеру да вршимо насиље, нити да преузмемо власт насилним средствима“, пише у најновијој изјави Велимировића, који тврди да са „лицем које се презива Синђелић (реч је о Александру Синђелићу, којег Катнић истиче као коловођу у афери, напомена Б. С) никада није договарао било какве криминалне радње, а камоли оружане нападе и државни удар у Црној Гори, те да, сем онога што је о њему прочитао у штампи, нема никаквих других сазнања ни о генералу Братиславу Дикићу.

Прислушкивање

– Ми смо о Велимировићевој изјави разговарали у просторијама Демократског фронта и очигледно је да смо прислушкивани, пошто је Велимировић одмах доведен у Подгорицу како би негирао своју најновију изјаву – каже Предраг Булатовић.

Б. С. – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Монтенегеринске усташе поново протерују свештеника СПЦ из Црне Горе

5 (1) Након што је протојереју-ставрофору Саши Јањићу уручено решење да до петка мора да …

Неко је из Црне Горе платио убиство малтешке новинарке Дафне Галиције коју су дигли у ваздух

0 (0) Агенција Ројтерс објавила је јуче да је истрага о убиству малтешке новинарке Дафне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *