Насловна / Србија / Ко се усудио да прича о томе да жандарми живе с пацовима и без хране?!
Ко се усудио да прича о томе да жандарми живе с пацовима и без хране?! 1

Ко се усудио да прича о томе да жандарми живе с пацовима и без хране?!

Из команде Жандармерије у Београду упућени су помоћници команданта Жандармерије ка Тутину и Прешеву како би саслушали и открили ко је од активиста репрезентативног Полицијског синдиката Србије јавио за катастрофалне услове који владају у базама Жандармерије у Копненој зони безбедности.

Да подсетимо, у бази Брезница прети епидемија мишије грознице због навале глодара, а полицајци дочекују још једну зиму у склепаним баракама, без елементарних услова за боравак. Такође, у бази Табалије у КЗБ жандарми су остали без хране, а следовање које је требало да стигне прошле недеље, још није достављено.

image-2

– Ми ћемо као синдикат поднети кривичне пријаве против оних који малтетирају и саслушавају наше активисте. Наш апел није уперен против МУП Србије, већ после упорних захтева да се стање реши, није постојао други начин да се надлежнима скрене пажња на овај случај и реши алармантно стање. Синдикални функционери ПСС трпе притиске из МУП Србије и команде Жандармерије, који покушавају да прикрију право стање у базама у Копненој зони безбедности, где полицајци и Жандарми чувају административну линију према Космету и баве се проблемом миграната. Прети се свима саслушањима, како би открили ко је јавио синдикату о катастрофалним условима, а све под изговором поштовања дисциплине. Ми се не плашимо самовоље појединих функционера МУП, који су своју способност показали управо на овом случају. Зар је толико тешко обезбедити храну – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Вести

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Европа нас још храни и пере производима из „друге лиге“ 11

Европа нас још храни и пере производима из „друге лиге“

Чувена чоколада са препознатљивом кравицом на омоту, симбол различитог квалитета за различита европска тржишта, по …

Лекови за потенцију и додаци исхрани пуни недозвољених супстанци 12

Лекови за потенцију и додаци исхрани пуни недозвољених супстанци

Близу 800 додатака исхрани који се продају без рецепта, од 2007. до 2016. године, садржало …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *