Кога бре ти уопште представљаш? Ко је тебе, када и на којим изборима бирао?

0
(0)

Српска премијерка Ана Брбнабић изјавила је данас да су бесмислице тврдње да није спомињала Резолуцију 1244 Савета безбедности у Уједињеним нацијама у Њујорку.

“Ти су наводи потпуне бесмислице. Нетачно је да у УН нисам споменула Резолуцију 1244. То што то нисам рекла у свом говору на самој Скупштини УН, у генералној дебати… иако је потпуно јасно на шта сам мислила”, рекла је премијерка новинарима у Београду упитана “да ли то што није споменула ту резолуцију у УН значи да је Србија одустала од ње”.

Она је рекла и да је “јасно и гласно” поменула Резолуцију 1244 дан пре, када је говорила у склопу “Акције за мир”, где је апеловала да се Мисија УНМИК-а на КиМ не смањује ни у броју чланова ни њен мандат, и да се та резолуција у потпуности поштује.

“То сви знају, а посебно онај ко је био у УН, тако да су то бесмислене спекулације неког ко нема чиме паметније да се бави него да шири овде лажне вести”, рекла је Ана Брнабић.

“Споменула сам, спомињемо је увек, на састанцима, и то се најбоље види у томе колико је влада успешна у повлачењу признања једнострано проглашеног тзв. Косова у односу на све раније владе”, додала је премијерка.

Навела и да је постоје земље које не могу да нађу папире којима су признали Косово, јер се бивши шеф дипломатије Вук Јеремић тиме, каже, уопште није бавио.

“Имате земље које не знају где им је папир којим су признали Косово, а наша влада, такозвани министар на стероидима, путовао је, није слетао у Србију, али није то тразизо од земаља које су рекле или за које је Косово рекло да су признале независност. Није тражио да погледа папир, тако да је то оно чиме се ми бавимо“, рекла је Ана Брнабић.

Упитана да прокоментарише ситуацију у којој јој је Беџет Пацоли, када су се срели, захвалио што му је дозволила да дође, Брнабић је рекла да то није за коментар.

“Немам шта да коментаришем изјаве Пацолија. Тамо су били и могли су да буду на ходнику и и неће у скорије време, ако и када и буду, а не верујем да ће икада моћи да буду било где осим у том ходнику. То је што је, морамо да их трпимо такве какви су”, рекла је Брнабић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИДИОТСКА ВЛАСТ! Истерају милионе на изборе у време пандемије, заразе земљу и онда прете казнама ко не носи маске?!

5 (1) Премијерка Ана Брнабић рекла је да се планира увођење казнене политике за непоштовање …

Вучић и Брнабићка у тишини усвојили нови Правилник о обавезној вакцинацији: Шта превиђа и колике су казне

4 (20) Новим „Правилником о обавезној вакцинацији“ Министарства здравља усвојеним 4. маја, предвиђено је да …

2 Коментара

  1. Mogu samo da ponovim!

    SRBIJO, SRAM TE BILO!

    SRAMOTA OD PREDAKA KOJI SE BORILI ZA TEBE I CIJE SU KOSTI RASUTE SVUDA PO SVETU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend