fbpx
Насловна / Србија / Кога ти ђубре представљаш и за кога радиш?

Кога ти ђубре представљаш и за кога радиш?

* У тренутку када се однос великих сила према Србији мења и када се наш глас чује много више него пре неколико година, време је да покажемо што веће јединство о овој теми, нагласила је Ана Брнабић и додала да цело друштво треба да се покрене ка решењу, извуче главу из прошлости и окрене будућности коју сада стварамо

* „Желим још једном да позовем све грађане да стану уз свог председника, да заједно гледамо у будућност, пре свега због генерација које долазе, али и због садашњих генерација, које могу да прекину низ лоших и губитничких одлука које су доношене у не тако далекој прошлости”

_________________________________________________________________________________

САДА је тренутак да изађемо из замрзнутог конфликта по питању Косова и Метохије и кренемо путем којим би кренуле нације које решавају проблеме и тако постају победници, поручила је данас премијерка Ана Брнабић.

Она је истовремено позвала све актере политичког и јавног живота на одговоран однос према том питању, а грађане – да стану уз председника Републике, у настојању да се нађе решење за Косово и Метохију и за будућност земље.

„Проналажење решења за дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине без сумње је најважније политичко питање за будућност наше земље и нашег народа”, истакла је премијерка у изјави за Танјуг.

Отварањем унутрашњег дијалога и тешким, али никад конструктивнијим разговорима са најважнијим светским лидерима, председник Србије Александар Вучић показао је, истиче Брнабић, одважност, храброст, највећи могући степен политичке одговорности и лидерства да проба да реши тешко и емотивно питање које деценијама уназад оптерећује наше друштво.

Премијерка подсећа да Косово и Метохија није питање за једнократну употребу, а посебно не за политичку злоупотребу.

„Оно се, међутим, већ неко време претвара у предмет дневно-политичких расправа које, не само да не доприносе демократском политичком дијалогу, већ га додатно деградирају и то на питању око кога морамо успоставити национални консензус”, рекла је премијерка.

Ако су период за нама обележиле неконструктивне расправе, и даље имамо времена, истиче она, да покажемо пуну одговорност и политичку зрелост.

„Апелујем на све учеснике у политичком и јавном животу да наступају као одговорни појединци, свесни да ће решење овог питања обележити будућност генерација.

У тренутку када се однос великих сила према Србији мења и када се наш глас чује много више него пре неколико година, време је да покажемо што веће јединство о овој теми”, каже Брнабић и додаје да цело друштво треба да се покрене ка решењу, извуче главу из прошлости и окрене будућности коју сада стварамо

„То значи да се грађанима не нуде решења која лепо звуче, а која, на жалост, немају никакво утемељење у реалности и политичком тренутку у коме се налазимо”, примећује председница владе и истиче:

„Да ли ћемо промовисати идеје које су превазиђене једностраним проглашењем независности Косова, које најмоћније земље света сматрају већ затвореним питањем, или ћемо показати зрелост и тражити компромис у оквирима могућег, најдиректније ће утицати на то каква ће наша будућност бити и како ће младе генерације стасавати: на митовима из прошлости или креирајући будућност по мери сваког грађанина”.

Желим још једном да позовем све грађане, каже она, да стану уз свог председника, „да заједно гледамо у будућност, пре свега због генерација које долазе, али и због садашњих генерација, које могу да прекину низ лоших и губитничких одлука које су доношене у не тако далекој прошлости”.

Сада је тренутак да изађемо из замрзнутог конфликта и кренемо путем којим би кренуле нације које решавају проблеме и тако постају победници, закључила је Ана Брнабић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шеф службе био „у професионалној вези“ са страном обавештајном службом? Ајд не сери!

3.3 (3) Бивши високи званичник Службе државне безбедности (СДБ) Србије Владо Драгићевић изјавио је пред …

Шиптари и Хрватица шетају Новим Садом (видео)

2 (4) Председник Србије Александар Вучић и председница владе, Ана Брнабић, прошетали су вечерас новосадским …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *