Насловна / Свет / Европа / КОЈЕ БРЕ НАСИЉЕ ЂУБРЕ КОМЕСАРСКО, на насиље у Француској ни да бекнеш олошу један!
КОЈЕ БРЕ НАСИЉЕ ЂУБРЕ КОМЕСАРСКО, на насиље у Француској ни да бекнеш олошу један! 1

КОЈЕ БРЕ НАСИЉЕ ЂУБРЕ КОМЕСАРСКО, на насиље у Француској ни да бекнеш олошу један!

Европски комесар Јоханес Хан изјавио је данас у Бриселу да у потпуности подржава право на протесте и слободу изражавања на Западном Балкану, али је предочио да „осуђује сваки вид насиља, што је неприхватљиво и према чему је ЕУ веома строга“.

„Има оних који од нас траже да издејствујемо владавину закона, а истовремено мисле да ми можемо као нека војна сила упадати у неку земљу и мењати тамошњу власт“, рекао је Хан новинарима после сусрета који су висока представница ЕУ Федерика Могерини и он имали с премијером Северне Македоније Зораном Заевом.

„То није наше поимање владавине законе, већ транспарентност, демократија, одбрана правосуђа“, нагласио је Хан и тиме одговорио и на питање новинара како Европска комисија гледа на оцене да ЕУ на Балкану због стабилности толерише корумпиране власти.

Европски комесар за проширење је истакао да „треба и мора бити политичких промена, утемељених на демократским процесима, слободним, поштеним и транспарентним изборима“.

„То је оно што ми подржавамо, али мислити да ми треба да делујемо као арбитри, говоримо ко је добар, а ко лош, односно да говоримо ко мора да оде (с власти), а ко да дође, то уопште није наше схватање“, објаснио је Хан.

„И није у праву когод мисли да је то наше поимање и задатак, а ми ћемо“, навео је он, „увек бранити демократију у региону, јер је то део нашег уверења да треба да извозимо стабилност у смислу снажнијих демократских структура, а не задржавања постојећег стања“.

Европски комесар је указао да то тражи много напора и упорности, истакавши да је пример за то оно што се догодило у Северној Македонији.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ма торњајте се бре у три ПМ са "вредностима" које ти Ђукановићу браниш! 11

Ма торњајте се бре у три ПМ са „вредностима“ које ти Ђукановићу браниш!

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је да се Балкан налази на раскршћу и додао да …

Од џина до патуљка: Европски кошмар се наставља 12

Од џина до патуљка: Европски кошмар се наставља

Резултате нетом одржаних избора за Европски парламент свака ће страна протумачити у складу са својим …

Један коментар

  1. Ma, koga, bre, briga sta ti pricas pijanduro smrdljiva, i ta pogana kreveljusa koju Italijani jedva cekaju, cim vam prodje rok trjanja?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *