Колико је издржао Вучић? Премијерова социјала као благостање

Колико је издржао Вучић? Премијерова социјала као благостање

Вређајући све који примају социјалну помоћ, премијер Александар Вучић је изјавио: „Узме 4.000-4.500 динара на по дете, укупно 9.000, плус 10.000 -11.000 овако и ето минималне плате, па што да ради“ и колико год галамио да није то рекао и да га новинари „фалсификују“ аутентичност се може проверити на линку.

https://www.youtube.com/watch?v=GrxFrOd5H4

Чак би било боље да сваки грађанин провери лично јер тешко да постоји новинар који може успешно и уверљиво да пренесе количину гнева испољену према сваком спремном да посегне ка делу своте од 143 милијарде динара намењене за социјална давања.

Међутим, чак иако неко попут премијера чује нешто сасвим друго (ботови су закључили да се то односило само на Ромкиње, што ваљда у актуелној „демократији“ значи да је у реду) део изјаве да неко ко укупно прими 19.000 или 20.000 динара, а притом има двоје деце „не мора да ради“, нико није покушао да оспори.

Дакле, Вучић сматра да под његовим мандатом (у ком су издвајања највећа у историји) чак и они који могу „коњу реп да ишчупају“ имају интерес да дигну све четири у вис и да себе и своју децу часте са 165 евра.

Међутим, тај исти Вучић је давне 2004. као опозициони посланик СРС-а пристао да са још неколико посланика учествује у скупштинском експерименту – преживи са просечном платом месец дана. Са 12.700 динара (у то време се радило о 182 евра) био је први који је одустао и то после само 10 дана.

Тим поводом је изјавио: „Са двоје мале деце не може дуже ако нећете да их оставите да гладују“.

Дакле, његова деца су после 10 дана гладна са 182 евра, а туђа деца су после месец дана сита са 165 евра? Биће да је тако јер у историји сигурно нисмо имали премијера ком је срцу била ближа изрека: „Што је дозвољено Јупитеру није волу“.

С. Петрушић,НИН

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић дошао на поклоњење глобалистима: Урадићемо све за Зелену агенду

Вучић дошао на поклоњење глобалистима: Урадићемо све за Зелену агенду

Председник Србије Александар Вучић борави у Глазгову где учествује на Самиту лидера о климатским променама …

ВУЧИЋЕВИ ФИНАНСИЈЕРИ! Ковид пропуснице не важе за кладионице и коцкарнице!

ВУЧИЋЕВИ ФИНАНСИЈЕРИ! Ковид пропуснице не важе за кладионице и коцкарнице!

Режим Александра Вучића уз потпору режимских, али и глобалистичких, прозападних медија спроводи корона диктатуру над …

Један коментар

  1. Vucic se cak ponosi time sto Srbija ima jeftinu radnu snagu koja ce jos dugo da bude jeftina kako bi privukao investitore koje jos dodatno upumpava parama
    https://www.youtube.com/watch?v=LsMDlFFutlM&feature=youtu.be
    PS. trebao bi neko da kaze Vucicu da je hrana u Srbiji skuplja od one u EU i ako prati cenu struje i ostalih dadjbina kao u EU trebao bi i taj minimalac…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *