KОН ПИТА: Аман људи, зар ви мислите да овде седе неки идиоти?
Фото Танјуг

KОН ПИТА: Аман људи, зар ви мислите да овде седе неки идиоти?

Епидемиолог и члан Kризног штаба др Предраг Kон изјавио за ТВ Прву да родитељи који не желе да вакцинишу децу заправо бирају вирус.

Члан Kризног штаба је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва, рекао да ако не одвајате оне незаштићене од оних заштићених имаћете ток вируса, и тада ће вирус дуго трајати. А онда се, како додаје, ствара колекитвни имунитет, који такође неки подржавају.

„Ја једноставно саопштавам истину. Онда то значи да родитељ сам свом детету бира вирус и отуда та порука за вакцину јер она штити од оболевања“, истакао је др Kон.

Према његовим речима, деца основношколског узраста имају блажу клиничку слику, али није тако са децом која иду у средње школе. Потом долази до заражавања и оног дела становништва које је вакцинисано и које је посебно осетљиво и то су старији грађани и отуда та прича о трећој дози.

Упитан да ли је логично да се тражи од родитеља да вакцинишу децу када имамо ситуацију да се ни довољан број одраслих није вакцинисао, др Kон каже: „Норманло да је нелогично. Ја само питам једну ствар, да ли ће деца узраста од 12 до 18 година, када буду имали своју децу, да ли ће их вакцинисати? Да ли треба да питамо децу да ли хоће да се вакцинишу“, питао је др Kон.

Истиче да деца немају довољно знања о томе. „Исто тако, трврдим, да немају ни родитељи који су залуђени са тим“, додао је он и напоменуо да само 12 антивакциналиста покрива 73 одсто интернета, они су утицајни у и то је проблем.

„Дакле, под утицајем појединаца, злоупотребом страха и бриге родитеља, стварају забуну код родитеља. Врло је јасно да родитељ изабрао да дете изложи вирусу када је одлучио да га не вакцинише“, поновоио је он.

Др Kон каже да у Србији сада имамо доминантан делта сој, док ламбда сој није још увек на видику, али истиче и да треба бити на опрезу. Ипак, наводи и да нема утисак да ће се на следећој седници Kризног штаба нешто драматично променити.

„Да будем потпуно јасан, одлазак на било који масовни догађај је ризик“, сматра Kон, а упитан да ли треба одмах пооштрити мере, одговара да није сигуран да ће се то догодити. Што се тиче већ заказаних фестивала они ће се, према његовим речима, одржати, али уз пооштрене мере уласка на те догађаје.

„Проблем су контакти где долази до преношења, а то је све оно што одушевљава младе у ово доба године – ноћни изласци. Укидање тога је крајње непопуларно и сумњам да ће бити донето“, каже Kон.

Одговарајући на питање да ли родитељи одбијају да вакцинишу децу јер кажу да нема довољно студија о тим вакцинама датим деци, члан Kризног штаба је је рекао да је то чиста лаж.

„Аман људи, да ли неко верује да овде седе неки идиоти који ће ставити здравље деце изнад других ствари“, подвукао је др Kон и поновио, још једном, да су све релевантне институције у Србији одобриле употребу вакцине за децу.

Уколико се та деца не вакцинишу, остаће им такво историјско сећање, а то никако за даље неће бити добро, закључио је он.

Славија инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Др Кон је мало нервозан? Или увести ковид пропуснице или затварање или нас укините!

Др Кон је мало нервозан? Или увести ковид пропуснице или затварање или нас укините!

Доктор Предраг Кон рекао је да је следећи корак у борби против коронавируса или увођење …

Те неспособне пропагандисте страха сакривене иза "Кризног штаба" треба одмах укинути и растерати као мачке са јебишта!

Те неспособне пропагандисте страха сакривене иза “Кризног штаба” треба одмах укинути и растерати као мачке са јебишта!

Народна странка позивала је данас Kризни штаб да “престане да удовољава властима стварањем утиска да …

11 Коментара

 1. Ne, majmune, mi ne mislimo, nego ZNAMO da tamo kod vas nema pameti dovoljno ni za jedan pristojan kokošinjac, ali poenta nije u nedostatku pameti, nego u nedostatku MORALA. Vi ste svi jedna nemoralna, pokvarena, sebična, pohlepna, odvratna banda koja je prodala našu decu sebi sličnim skotovima iz sveta. Vakciniši svoju decu ako ih imaš neispitanim, po zdravlje opasnim vakcinama, smrdljivče!

 2. Милан Топлица

  Дебилу ми не мислимо, ми знамо да сте пацијенти из Лазе Лазаревића !

 3. Da, mislim da većinu te tzv. struke čine idioti, ali tebe ne ubrajam u tu većinu. Ti nisi idiot, već pohlepni smrad koji bi i rodjeno dete prodao za šaku dolara, a kamo li tudje.
  I koje su to sve relevantne institucije u Srbiji? Predsednik?
  Kad već daviš sa tim vakcinama, aj prvo se dogovori sam sa sobom da li se vakinisani mogu zaraziti i preneti virus ili ne i ako mogu (a mogu) od čega se onda štite? Nevakcinisani su ti problem? A što lepo ne kažete ti i tvoje kolege da vakcinisana osoba nema obavezu da bude u karantinu ukoliko je direktno izložena virusu, već joj je dozvoljeno da se slobodno kreće i zaražava sve oko sebe. Ko onda širi virus? Svih tih milion i kusur doza koje ti propadaju bih tebi ušpricala, da budeš siguran da si zaštićen, gnjido!

 4. Po njihovim kraja korone nema, pa me čisto zanima me kako li će nazvati 25. soj korone jer grčka alfabeta ima samo 24 slova…

 5. Procenat dece, koja su obolela od covid-a i koja su izostajala sa nastave u skolama je ispod 1%. Isto tako i u vrticima! Ostavite decu na miru!!! Ako smo mi, odrasli, vec predodredjeni za eksperimente, deca to ne smeju biti! Prestanite da lupetate o porastu zarazenih, merama, covid propusnicama, podeli na vakcinisane i nevakcinisane…dozvoljavate sve festivale, a ovamo “raste broj zarazenih”! Ljudi shvataju sta se radi, a vi, u kriznom stabu, vise ne znate kako da nas sludite…bolje se bavite svojim zivotom, pustite narod i decu da zive! Nudite novac, besplatne boravke na Zlatiboru, vaucere…zar zaista mislite da ce svi nasesti na to?! Ne bih bila u kozi vasim potomcima ni jedne sekunde, jer…”sve se vraca, sve se placa”, kaze narod iz iskustva…

 6. Тамо седе не само лудаци, већ и доказани болесници!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *