Став

Вучићева и Весићева гасна комора за два милиона људи

Када је августа 1995. Милошевић окончао издају и продају Крајине уз подршку војводе са конспиративним именом Магистар и млађаног Вучића, о уласку хрватске војске у Книн, РТС је известила при крају Дневника. Била је то 19. вест тог дана. Синоћ сам после дуге паузе одгледао пропагандни програм Александра Вучића упакован у нешто што би требало да буде информативна емисија јавног сервиса. Водитељ је на почетку заборавио да каже добро вече драги председниче. Али је зато Дневник обиловао драматичним вестима из целог света. Талибани су ушли у Кабул. Хаити је разорио земљотрес. Русија је упркос томе што има вакцину, забележила највећи број умрлих од короне у једном дану. У Грчкој и Шпанији бесне пожари.

А Србија у напретку и златном добу до гуше. Само отров са запаљене депоније нам каже да је дошло и преко гуше. Смеће у Винчи гори ли гори, а Београд спокојно ћути као да на тамјан мирише. На РТС-у ни реч о томе и да је после ГЕОКСА који је добио Вучићеве субвенције па потрошио паре и отпустио раднике, то урадио и ГРАМЕР из Алексинца. Ни речи о томе да је РТС проглашен провладиним услужним сервисом. Ни вести о томе да је Београд постао европски Бопал.

Град Бопал у Индији, постао је симбол еколошког инцидента у ком се 3. децембра 1984. године десила најгора индустријска катастрофа у историји, када се због квара на постројењу за производњу пестицида смртоносни облак дигао у ваздух, због чега је хиљаде људи страдало, а последице се осећају и дан данас. Београд је презивео дахије и Аустроугаре и фашисте и вешање на Теразијма на данашњи дан, и многа бомбардовања, али ако преживимо напредне Борџије, то ће бити подухват. Борџије, та чувена династија из Шпаније која је дала и једног папу, остала је упамћена по скандалима, суровим обрачунима у борби за власт и моћ, оргијама и тровању противника, па и самих чланова породице током три века.

Напредне Борџије у престоници остаће упамћене по томе да су поводом тровања Београђана издале следеће саопштење које ће ући у анале бесмисла и као једна од лекција из психијатрије:

– Скоро да је све у реду са квалитетом ваздуха у Београду, тамо где није, биће. На већини мерних места ваздух је добар. Тамо где није, подношљив је. Тамо где није подношљив, постаће.

Милионе несрећника који су завршили у гасним коморама нацисти су уверавали да их воде на туширање, а не на губилиште. Скоро 2.000.000 људи у Београду напредна мафијашка власт уверава да је отров са депоније у Винчи у ствари лековит.

Можда и јесте. Јер неки су после овог тровања барем прогледали.

Да ли су поглед усмерили у будућност, или у нигде видећемо на следећим изборима. Ако их буде. Јер ако Борџије примете да им је рејтинг лош, тешко Београду. Они моралну кочницу немају. А није им проблем да додају гас.

Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. BOR GORI IZ DEPONIJE I BAKRA!

    Borani koji su bili trovani godinama, a sada ponajviše iz industrije bakra i deponije. Uslovi su nesnosni, a ko vas pita. Imajući velikog iskustva iz oblasti zagađenja vayduha, Borani i lepe Boranke, kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije, saučestvuju u trovanju beograđanki i beograđani iz gasova požara i ostalih zagađivaća. Nadaju se da će uskoro u Beogradu stići čist vazduh kako dolikuje ljudima, a ne neljudima. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je “gradio i izgradio” nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.Borani kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je “gradio i izgradio” nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.

  2. Borani koji su bili trovani godinama, a sada ponajviše iz industrije bakra i deponije. Uslovi su nesnosni, a ko vas pita. Imajući velikog iskustva iz oblasti zagađenja vayduha, Borani i lepe Boranke, kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije, saučestvuju u trovanju beograđanki i beograđani iz gasova požara i ostalih zagađivaća. Nadaju se da će uskoro u Beogradu stići čist vazduh kako dolikuje ljudima, a ne neljudima. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je “gradio i izgradio” nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.Borani kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je “gradio i izgradio” nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!