Кон планира да се у градском превозу одвајају вакцинисани од оних који то нису!?
фото Танјуг

Кон планира да се у градском превозу одвајају вакцинисани од оних који то нису!?

4.2
(5)

Он је открио и које мере могу најпре да се попусте

Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса рекао је јутрос да треба да вакцинишемо милион и по људи да бисмо избегли талас какав смо имали. Казао је да са попуштањем мера треба још да сачекамо, али да ће критеријуми у вези са продужењем радног времена бити блажи у односу на критеријуме за окупљање.

С обзиром на то да је ношење маски у градском превозу обавезно, упитан је како ће се разграничити у њему они који су вакцинисани и они који нису, казао је да је то питање за цело друштво, и да ће то вероватно радити контролори.

Др Кон је казао за ТВ Прва казао да је задовољан почетком вакцинације и да тако треба да се настави да би се спустио ниво вируса.

Поновио је да сви они који су вакцинисани треба да носе маске. Није могао да каже када ће вирус да падне с обзиром на појаву новог соја.

– Нова мутација повећава могућност његовог лакшег преношења. Нема информација да изазива тежу форму болест, али се и то дешава у појединачним случајевима – казао је др Кон.

На пизање како ће се контролисати људи који у превозу не носе маску а већ су вакцинисани, казао је да на то питање неко други морати да да одговор.

– То ће вероватно радити неки нови контролори – казао је др Кон,

Одговарајући на питање у вези са путовањима казао је да свако ко се вакцинише добија потврду са логом установе где је примио ваклцину.

– Питање је како ће се то међународно решавати. За сада је то индивидуална одлука сваке земље. То, као и градски превоз су питања за читаво друштво и нису више везана за медицински део. Јасно је да је веома безбедно налазити се међу вакцинисанима, али ко ће то контролисато велики је посао – рекао је др Кон.

Он каже да крива није почела да опада, већ се број нешто и повећао, истина, не екстремно.

– Али, с обзиром на присуство нове варијанте вируса морамо да будемо веома опрезни. Потенцијал новог вируса изненадио је многе у Европи, не би волео да изненади и нас, зато и носим маску. Он се много не разликује, посебно се не разликује ни у тестирању, исти тест се користи – казао је др Кон.

На питање када ће мере да се попусте, рекао је да су дати неки критеријуми, али да до средине фебруара не треба причати о попуштању мера.

– Изгледа да сам био у праву. Још сам врло скептичан.Не дешава се спуштање. Прошле недеље смо имали 2.000 у једном дану нових заражених. Када смо имали троцифрен број, било нам је много. Када је продужење радног времена у питању тај критеријум ће бити блажи а када је реч о јавном окупљању још ће тај критеријум бити строжи – рекао је др Кон.

телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕДОСТОЈАН+++ Тешко је научити онога које ненаучен постао учитељ другима! - Владика Николај Велимировић

НЕДОСТОЈАН+++ Тешко је научити онога које ненаучен постао учитељ другима! – Владика Николај Велимировић

5 (5) ЕПИСКОП пакрачко-славонски Јован укључио се у програм „Јутра на Првој“, где је, у …

Студенти постали стока за фармако-мафијашке пропагандисте и другосрбијанску фукару! (видео)

Студенти постали стока за фармако-мафијашке пропагандисте и другосрбијанску фукару! (видео)

5 (8) Скандалозна хајка режимских и сорошевских режима на свакога ко другачије мисли је, чини …

7 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Убрзано се ради на стварању друштвеног радара који нишани слободне људе. Свака назнака слободе у размишљању или понашању постаће окидач за вишеструке санкције.

  2. Још им ставите у жуту траку и…

  3. A na svakom vozilu javnog prevoza, autobusa i taksija, kao i na svakoj instituciji da se nalepi plakat:
    ZABRANJEN PRISTUP KONU.

  4. Савет Европе је донио одлуку да несме бити никакве ДИСКРИМИНАЦИЈЕ везане за путовање и рад између вакцинисаних и невакцинисаних. На дан Св. Саве.

  5. Nosicemo trake na rukavu da se zna da smo gradjani nizeg reda. A on se deklarise kao Jevrejin. Bolje da cuti i da ne sramoti jevrejski narod.

  6. дркону је паметније да припреми ћебе и четкицу за зубе…

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend