фото: Танјуг

Кон прети казнама: Ко не носи маску…

3.6
(5)

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да апсолутно сви морамо да бранимо резултат у борби са короном.

Према последњем пресеку, још 51 особа је заражена коронавирусом, од тога 36 је у Београду.

Доктор Предраг Кон рекао је да је београдских 36 ипак више од досадашњих 7 до 27, колико смо углавном имали у протеклих месец дана у главном граду.

– Највећи број из ковид амбуланти у Београду био је 39. Чим је преко 50 у Београду, нама је сигнал да ситуација може бити озбиљна, да крене мања епидемија – рекао је Кон.

– Школске колективе држимо под контролом – каже епидемиолог и додаје да сваки ауторитет треба да се понаша у складу са ситуацијом.

Говори се о бројевима, ревизији преминулих и поставља се питање да ли је било и других пропуста.

Кон објашњава да треба схватити шта значи актуелни тренутак и време, али и накнадно прикупљање података.

– Причамо о било чему: убеђени сте да у аутобусу сви носе маске, а онда неко каже да нико не носи маску, па да бисмо то измерили – треба да прође време – објаснио је Кон на примеру аутобуса.

Говорећи о томе ко треба да брани мере и повољну епидемијску ситуацију, Кон сматра да апсолутно сви морамо да бранимо резултат.

– Одређени проценат особа не верује у мере, око 10 посто, то није мало, од 30 људи у бусу, троје је такво – појаснио је др Кон.

Морате да упозорите, а онда да кажњавате. Земље у окружењу увеле су озбиљне казне, ми не.

– Битно је препознати. Онај ко не носи маску зна да чини прекршај – упозорава Кон.

– Други се осећају угрожено, то је посебна ситуација и о томе треба да причамо, да приђемо тим људима, али они дубоко не верују. Тако је било за везивање појаса у аутомобилу, док није почело да се кажњава – подсећа Кон.

Говорећи о трећем таласу, каже да све зависи од тога како ћемо чувати резултат и да је тешко веровати да се то може избећи.

– Кад бисмо били сви ригорозно дисциплиновани, можда би могло, али постоји пораст који покушавамо да стиснемо да не експлодира као у јулу, да би систем опстао – каже др Кон.

– Треба да учинимо све, пораст је неминован, долази зима, искуство је да са вирусом нема преговора – закључио је Предраг Кон.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Срби некад и сад (видео)

5 (2) “Срби некад и сад”, документарни филм Продукције Пријатељ Божији, бави се питањем духовног …

Поносни сте на српски ИТ сектор па га зато глобите са 80% пореза субвенцирајући успут стране фирме?!

4 (4) КОМПАНИЈЕ у нашем ИТ сектору најбоље су се снашле током кризе изазавне пандемијом, …

3 Коментара

  1. drkon, radi to što ti ime kaže u svoja četiri zida, a nas ostavi s mirom. Na šta to liči da nam se obraćaš kao da smo imbecili!?!? Ko misliš da si?!?! Ti si obični, smrdljivi, ružni, glupi, pokvareni drkoš koji će satrunuti u zatvoru. Zapamti šta sam ti rekao! U zatvoru do kraja svog bednog života.

  2. sionski protokolista, rodjen za upravnika logora; neces naredjenja ludog konja da slusas turi te na respirator i pusti gas, gas, gas, alo, alo, alo, ej nekrofilni sadiste vole nozno-rucni ritam, seksi ritam, alo, alo, alo, seksi ritam samo.
    al bolja ona; cigani juris, bum, bum, bum, kalasnjikov, bum, bum, bum, a mir imas.

  3. Nije on kriv. Krivi smo mi što ga slušamo. I njega i AV koji stoji iza svega toga. Teraju nas da nosimo maske koje ne štite ni od čega. Eventualno od malo krupnije prašine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend