Конузин: Русија ће додатно финансијски помоћи Србију

0
(0)

Србија може да рачуна на додатну финансијску помоћ од Русије, поред кредита од 800 милиона долара намењених српској железници, изјавио је данас амбасадор Русије

БЕОГРАД – Србија може да рачуна на додатну финансијску помоћ од Русије, поред кредита од 800 милиона долара намењених српској железници, изјавио је данас амбасадор Русије у Београду Александар Конузин.

„О томе се воде разговори, наравно прво треба да чујемо потребе Србије, а онда треба заједнички да дефинишемо могућности за решавање тих проблема“, рекао је Конузин на састанку поводом реализације руског кредита за железницу.

Амбасадор Конузин је изразио очекивање да ће врло брзо бити конкретних резултата.

На састанку министра саобраћаја Милутина Мркоњића и представника српских и руских железница је најављено да ће први радови на изградњи другог колосека пруге Београд – Панчево, који ће се финансирати руским кредитом, почети на јесен.

Извођачки уговори за реализацију железничких пројеката биће потписани до краја године.

За радове на прузи Београд – Панчево недостаје око 550.000 евра за решавање експропријације и чека се да ревизиона комисија Министарства за грађевину и урбанизам потврдио пројекат, рекли су представници Железница Србије.

Мркоњић је прихватио предлог Конузина да српски и руски железничари статешки наступе у региону и најавио да ће за то бити издвојена одређена средства из буџета његовог министарства.

Српски министар је казао да средства из руског кредита од 800 милиона долара за железницу неће бити преусмерена на друге потребе већ ће бити искључиво наменска.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Светски финансијски скандал око прања новца, помињу се и инвестиције из Србије

4.8 (5) „Највећи финансијски скандал у последњој деценији“ – под таквим насловом светски медији преносе …

Београд: Постављање 8.000 биометријских камера рађа ризик од контроле друштва (видео)

4 (2) Постављање више од 8.000 камера уз коришћење софтвера за препознавање лица може да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *