понедељак , 21 септембра 2020

Вучић у Москви договорио сарадњу

0
(0)

Москва — Александар Вучић каже да је на састанку у Москви договрено да се већ од понедељка праве планови о сарадњи Србије и Русије у области наменске индустрије.

То је рекао након сусрета са замеником премијера Русије задуженим за одбрамбену индустрију Дмитријем Рогозином.

„Договрена је сарадња на неколико нивоа. За нас је најважније наша наменска инсдустрија и шта је оно што ми можемо да понудимо руским партнерима, шта је то што можемо заједнички да произведемо и како можемо да изађемо заједно на нека трећа тржишта“.

Вучић је за Б92 рекао да се управо о та три важна сегмента највуише разговарало и да је договорено да се од понедељка крене у припрему планова, а затим убрзо и у реализацију тих планова, као и да се на виши ниво подигне сарадња министарства одбране Србије и Русије. 

„Пошто Србија неће ићи ни у један војни блок и о томе имамо скупштинску декларацију, разговарали смо о свим видовима сарадње у доменима министарства одбране јер је та сарадња у претходном периоду била на врло ниском нивоу. Очекујемо да у наредном периоду та сарадња буде на много вишем нивоу“, каже Вучић који је и министар одбране. 

Он наводи и да је на састанку у Москви било речи о и другим политичким питањима јер је Рогозин један од неколико најутицајнијих људи у Русији. 

„Мислим да смо договорили и неке значајне ствари везане и за друге области, а посебно за наше привредне аспекте“, каже Вучић. 

Александар Вучић ће након састанка бити гост на вечери код Рогозина. Током посете Русији он ће обићи ће и објекте наменске индустрије и упознати се са развојем Руске Федерације у овој области.Вучић ће у Русији боравити до 23 августа.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Минималац ће у 2021. бити 32.126 динара

0 (0) Са 172,5 динара, колико сада износи, минимална цена рада по радном часу биће …

Све јајаре, продане душе, полтрони и издајници (видео)

4.5 (8) Овај народ у својој историји ниједан посао није могао да заврши због јајара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *