Копачица за кукуруз направљена од америчког томахавка!

0
(0)

Недељко Неђа Тодоровић из Старог Села код Јагодине направио је копачицу за шпартање кукуруза од ракете томахавк, која је током НАТО бомбардовања пала у близини његове куће!

Током бомбардовања је на Србију бачено преко 1.000 примерака ове ракете, а процењено је да једна ракета томахавк кошта око 450.000 евра, па Недељко може да се похвали најскупљом копачицом на свету!

“Две ракете су пале на мање километар од наше куће. Кућа нам је пукла на неколико делова, а плочице у купатилу су се сручиле од силине удара. Пошто се то догодило ноћу, нисам одмах ишао да видим где су ракете звизнуле. Ујутру сам видео огроман кратер, у којем су биле две ракете. Узео сам их и донео кући. Комшије су ми рекле да их бацим јер су затроване. Нисам их послушао, већ сам скинуо крилца са једне, док друга није могла да се искористи. Ставио сам у ватру и добро их искалио. Онда сам направио мотичице”, рекао је Недељко за „Вести“.

Недељко, изумитељ најскупље копачице на свету
Недељко, изумитељ најскупље копачице на свету

Недељко је додао и да је америчка војна индустрија невероватног квалитета, да је практично неуништива. Иако његова копачица стоји напољу изложена разним временским условима, зарђала са свих страна, још увек је оштра као жилет!

Недељко у свом дворишту има још неколико пољопривредних машина, које нису у функцији, али би могле да се поправе и да опет прораде. Има дреш из 1936. године, који је купио 1970. године од млинара из Мијатовца код Јагодине, а он га је добио од Немаца као ратну одштету.

“Наша породица је као ратну одштету добила триор за класирање пшенице и плуг сакавац, који су вукли коњи. Такав плуг није имао нико у Србији. И дреш нико у околини није имао. Радио сам услужно. За ујам. Нисам га гасио од јуна до снегова чак седам и по година. Он је овршио вагоне и вагоне пшенице. После смо купили комбајн. Мислим да би дреш опет могао да ради, али то не би било исплативо. Можда га уредим да служи као музејски примерак”, испричао је Недељко.
Ало, Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

3 Коментара

  1. Пријатељу, Свака част, некад са неба падне нешто што вреди правилно усмјерити, добар поздрав свим србима да се потруде кад нешта сањају, да све што лети са неба се не једа, али се може понешта обрадити у нешто од користи, срб

  2. e to je covek domacin .. palo sa neba pa da se ne baci .. svka cast 🙂

  3. Сељаци маните се ћорава посла и баците ту ђаволску олупину од ђавоље бомбе ! Не садите и не орите ништа са ђаволом да би могли мирније да спавате !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend