Сиријци нашли две америчке крстареће ракете које нису експлодирале и предали их Русији

ПРИПАДНИЦИ сиријске армије пронашли су две америчке крстареће ракете које нису експлодирале 14. априла, а војни врх у Дамаску је одлучио да их преда Русији.

Објављено је да су обе „у прилично добром стању“, а обе су већ јуче специјалним авионом отпремљене у Москву.

Руски званичници ово још нису потврдили. Али, зато су се већ појавили бројни иронични коментари по медијима у стилу: „баш су добре, баш су паметне“, „заиста су паметне чим су стигле у Русију“…

Ово поигравање речима није случајно јер је Доналд Трамп уочи ракетне агресије на Сирију поручио: „Спреми се, Русијо јер ће долетети наше добре, нове и паметне (ракете)“.

Задовољство и у Москви и у Багдаду утолико је веће што су Американци, Британци и Французи на Сирију испалили 105 „добрих и паметних“, а Асадова ПВО успела да обори 71-ну!

Ове две су само – плус…

Члан експертског савета Војно-индустријске комисије Русије Виктор Мураховскиј поводом „Асадовог поклона“ рекао је да ће две „заробљене“ америчке крстареће ракете помоћи руским стручњацима да открију „последње западне ракетне новине“ и да још додатно „усаврше националне системе противракетне одбране и радиоелектронске борбе“.

Мураховскиј је још додао: „Те две ракете могу бити веома корисне. Не дају прилику за копирање западних војних технологија, јер Русија има свој ракетни арсенал, али ће бити занимљиво упознавање са њиховим новинама. Неке од крстарећих ракета које су се сручиле на Сирију нису биле нове, али неке су коришћене први пут“.

Мураховскиј је прецизирао да су Французи и Британци користили своје „прилично модерне ракете“.

Признао је да Русију интересује и америчка ракета Tomahawk Block IV која је такође коришћена 14. априла.

„Било би интересантно погледати америчку ракету JASSM-ER, која је први пут била примењена баш претходних дана против Сирије“.

Мураховскиј, као што се види, није ни наговестио какве две ракете су стигле у Москву. Посебно: да ли је бар једна од њих Tomahawk Block IV или JASSM-ER.

Наравно, нимало случајно.

Американци ће моћи само да нагађају та се нашло у руским рукама. Да ли само две „добре“ или је бар једна од њих и нова и „паметна“…

Факти

Актуелно

Лаврова и Русију у Бањалуци дочекали народ и градња српско-руског храма

* Владик ЈЕФРЕМ министру иностраниох послова Русије уручио поклон – фототипско издање најстаријег писаног споменика српске културе и …

Лондон формира „кибернетичку бригаду“ са 2.000 људи за офанзивно ратовање против Русије

* Извори Sky News тврде да ће Велика Британија на нову формацију потрошити 331 милион долара, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons