Косовић: Вучић је ОПЕТ СЛАГАО, објављена је ПОЛОВИНА потписаних докумената са Приштином! ШТА СЕ КРИЈЕ У ОСТАЛИМА?

Косовић: Вучић је ОПЕТ СЛАГАО, објављена је ПОЛОВИНА потписаних докумената са Приштином! ШТА СЕ КРИЈЕ У ОСТАЛИМА?

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић реаговао је на недавно скупштинско излагање председника Србије Александра Вучића о статусу дијалога са Приштином, оцењујући да су том приликом „по обичају избегавани одговори и обмањивана јавност“.

Косовић је подсетио да је пре десет дана покрет Ослобођење захтевао од Канцеларије за Косово и Метохију да објави свих 48 споразума који су потписани са Приштином.

„Одговор је стигао од Вучића, који је опет слагао, наводећи да је све објављено на сајту Канцеларије. Тамо је објављено тек око половине потписаних докумената. Шта се крије у осталима?“ упитао је генерални секретар Ослобођења.

Он додаје да је слична ситуација виђена и прошле године, када је енергетски систем на северу Космета предат у руке Албанцима.

„Вучић је тада одржао консултације у Београду и свечано обећао да ће се обратити јавности са свим детаљима у року од 72 сата. Од тада је прошло више од шест месеци, а јавност није добила никакве одговоре. То је постао Вучићев манир“, оцењује Косовић.

Из покрета Ослобођење критиковали су и сусрет лидера дела опозиционих партија са Вучићем, на којем је разговарано о Косову и Метохији.

„Те наводно патриотске партије су током састанка ћутале и по питању енергетике, и по питању споразума са тзв. Косовом. У чему се тачно огледа њихова патриотска политика и њихово опозиционо деловање, ако по најважнијем националном питању не смеју ништа да кажу Вучићу?“ пита Косовић.

На састанку са Вучићем били су лидери Демократске странке Србије, покрета Доста је било, Заветника, Здраве Србије и Двери.

Политички.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Американци мета радикално-исламистичке терористичке групе ухапшене у Приштини

Американци мета радикално-исламистичке терористичке групе ухапшене у Приштини

Пет особа ухапшено је данас у Приштини за тероризам. Иако институције не дају више детаља, …

Косово - нови Авганистан у центру Европе

Косово – нови Авганистан у центру Европе

„Терористи нас неће зауставити“ – изјавио је недавно председник САД Џо Бајден из Беле куће, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *