КОШТУНИЦА: Пала прва бриселска уредба, противуставне су и све остале!

КОШТУНИЦА: Пала прва бриселска уредба, противуставне су и све остале!

УСТАВНИ суд Србије утврдио је да „Уредба о посебном начину обраде података садржаних у катастру земљишта за Аутономну покрајину Косово и Метохија није у сагласности са Уставом и законом”.

Како се наводи на сајту УСС, суд је одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене Уредбе.

Уредбу је, као што се зна оспорила ДСС, а њен лидер Војислав Коштуница је поводом утврђивања неуставности изјавио:

„Уставни суд је донео одлуку да је неуставна Уредбa о катастру за Косово, која је настала на основу бриселских споразума.

Овом одлуком Уставни суд је започео да обавља свој посао заштите уставног поретка Србије.

Иако је реч о једној Уредби, а ДСС је поднео више предлога Уставном суду да поништи све бриселске споразуме, од изузетног је значаја ова одлука Уставног суда. За Србију нема већег националног интересa од заштите Устава и спречавања да албански сепаратисти праве своју државу на тлу наше земље.

Очекујемо да Уставни суд што пре прогласи све бриселске споразуме противуставним и тако стане у заштиту уставног поретка и у заштиту Косова и Метохије. У својој одлуци Уставни суд је дао рок од шест месеци властима да ову Уредбу о катастру уредe онако како Устав Србије налаже.”

 

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Док Србе бију и хапсе у Штрпцу, „Аца Србин“ потписује Велику Албанију у Тирани

Док Србе бију и хапсе у Штрпцу, „Аца Србин“ потписује Велику Албанију у Тирани

Пројекат “Отворени Балкан” је вишеструко штетан за Србију и наше дугорочне интересе. Додатно се штета …

Вучићева министарка тражи од ЕУ визну либерализацију за Косово?!

Вучићева министарка тражи од ЕУ визну либерализацију за Косово?!

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Србије Гордана Чомић изјавила …

6 Коментара

  1. to samo pred izbore da se zamazu narodu oci

  2. има ли неки линк ка оригиналној одлуци УС Србије_
    ником не верујем ништа:-)

  3. ma ovaj gore da mi i da nešto ,a da ne samo obeća, ne bi od mene nikada glas dobio, samo zato što se već lepo pokazao….

    • A tek kako si se ti pokazao!?!?!Za sve nas bi bilo najbolje da,kao takav,nemaš pravo glasa!Za sve nas bi bilo najbolje da ljude poput tebe društvo do kraja života izdržava i brine o tebi nego da ti dozvoli samostalnost! Ne kažem da si ti kriv,niti išta loše misllim o tebi,nego kad pročitam komentare poput tvojih osećam samo veliko sažaljenje i neopisivo mi je teško kad se evidentno suočim sa dubinom besmisla i beznađa u koje nas je sve zajedno dovela neljudska,nehumana i beskrajno razvratna,bludna oligarhijska struktura nazovi političara!Daće Bog da i nama u Srbiji svane! Strpi se,tada će brigu o tebi preuzeti socijalno normalno i humano društvo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *