Коштуница поднео неопозиву оставку

Коштуница поднео неопозиву оставку

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница поднео је данас неопозиву оставку на страначку функцију.

„Ово је тренутак када Странка први пут у својој историји не улази у Скупштину Србије. Зато је моја обавеза да се повучем и поднесем неопозиву оставку на функцију председника Демократске странке Србије. За Србију сам учинио све што сам могао и што ми је дужност налагала”, наводи се у изјави Коштунице за агенцију Бета.

ДСС на парламентарним изборима у недељу није прешла цензус први пут од оснивања 1992. године. Седница Председништва ДС С на којој је Коштуница поднео оставку почела је у 15.30. Агенцији Бета је речено да ће странку до изборне скупштине водити потпредседник Александар Поповић.

Коштуница је оценио да је ДС С на мартовске изборе „једина изашла са програмом, како политичким тако и економским, који је требало да омогући привредни опоравак и развој земље, заштиту државних и националних интереса, као и очување културног и духовног идентитета српског народа”.

„Тај српски глас, у чијој су основи наш добро познат критички став према европским интеграцијама и идеја политичке неутралности, изборном вољом грађана више неће моћи да се чује у Скупштини Србије. Апослутна већина је на изборима одлучила да Србија пође путем који прети да је претвори у неку врсту колоније Вашингтона и Брисела, и да угрози њену слободу”, оценио је он.

Према његовим речима, такав положај Србије неминовно ће проузроковати њено даље комадање, пропадање српске привреде, пораст незапослености и пад у дужничко ропство.

„Скоро половина бирачког тела која није изашла на изборе подржала је, посредно и прећутно, овакву политику, засновану на громогласно понављаним лажним обећањима током кампање у коју су уложена огромна средства, и која је била обележена отвореним претњама, застрашивањем и подмићивањем бирача”, навео је председник ДС С.

Коштуница је додао да је странка у таквим околностима урадила све што је било у њеној моћи, под условима који су били крајње ненормални и заправо немогући.

„Ипак, ако се српски глас не буде чуо у Скупштини Србије, има наших представника у Скупштини Београда, као и у скупштинама других градова и општина”, навео је председник ДС С.

Додао је да странка треба да „сачува себе, своју организацију и своју политику за нека будућа времена, у којима ће, нажалост, и Србији и народу бити још много теже”.

„Србији ће тада глас Демократске странке Србије, и глас других који са нама деле бригу о будућности Србије, бити још потребнији”, навео је Коштуница.

Према његовим речима, имао је част да током 22 године предводи странку која је учинила много за добробит Србије.

„Док је ДС С била на власти донет је Устав, земља се определила за војну неутралност, започет је привредни опоравак, стабилизоване су институције, ослобођени медији, а животни стандард грађана био у осетном успону. Било је, наравно, и неуспеха, а најтежи је свакако непрелазак цензуса на управо завршеним изборима”, навео је Коштуница.

Председник ДС С је захвалио свима који су са њим сарађивали у странци и оценио да су се доследно борили за остварење државотворних циљева и демократских вредности, опстајући и после најтежих искушења.

 
Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

После пораза на изборима Зоран Заев поднео оставку као премијер и председник СДСМ-а

После пораза на изборима Зоран Заев поднео оставку као премијер и председник СДСМ-а

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поднео је оставку због дебакла у другом кругу локалних избора …

ОСТАВКА! Загорка Доловац била чест гост на прославама Дијане Хркаловић

ОСТАВКА! Загорка Доловац била чест гост на прославама Дијане Хркаловић

Некадашња државна секретарка Министарства унутрашњих послова (МУП) Дијана Хркаловић своје људе је имала у готово …

6 Коментара

  1. usrao si se do daske , napravio ogromnu stetu srpskom narodu .mozda sebi licnu kodist i tako zavrsio politicku karijeru.udaljili su se ovi naduveni ,samo-zivi politicari od naroda.sad mozes da budes neutralan maksimalno. zalosno jad i ceer .zbogom.

  2. usrao si se do daske , napravio ogromnu stetu srpskom narodu .mozda sebi licnu kodist i tako zavrsio politicku karijeru.udaljili su se ovi naduveni ,samo-zivi politicari od naroda.sad mozes da budes neutralan maksimalno. zalosno jad i ceer .zbogom.

  3. Bio si i ostao čovjek od principa, ti si jedan od malobrojnih koji stoji stameno na obje noge, hvala BOGU što si postojao u teška vremena za naš rod, da nebješe Tebe bilo bi gore i surovije.

  4. Bio si i ostao čovjek od principa, ti si jedan od malobrojnih koji stoji stameno na obje noge, hvala BOGU što si postojao u teška vremena za naš rod, da nebješe Tebe bilo bi gore i surovije.

  5. Nisi ni zasluzio jer nisi nista uradio za Srpski narod za vreme tvog mandata. I ti si jedan od IZDAJICA. Masonsko djubre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *