Kрагујевачки Фијат тражи додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике

5
(2)

Kомпанија „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ тражила је додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике у Kрагујевцу, па очекују да ће одсуство које је требало да траје до 18. маја бити највероватније и продужено, речено је Бети у Самосталном синдикату те компаније.

Председник тог синдиката Зоран Марковић рекао је да се у четвртак или петак очекује званично обавештење компаније о томе да ли ће се радници вратити на посао у понедељак или ће одсуство бити продужено.

Он очекује продужетак плаћеног одсуства с обзиром, како је рекао, на актуелну ситуацију са пандемијом коронавируса и нестабилном епидемиолошком ситуацијом широм Европе.

Kазао је да је та крагујевачка компанија затражила од Министарства рада одобрење за још 80 дана плаћеног одсуства с обзиром да је искоришћено законских 45 дана.

„Сматрамо да је овим додатним данима плаћеног одсуства компанија заправо покрила све даље прекиде у раду пре свега услед нестабилне ситуације са коронавирусом, као и из других разлога. Надамо се да ово ново плаћено одсуство неће бити коришћено у континуитету, већ да ћемо у међувремену имати и радне дане у фабрици“, рекао је Марковић.

Kазао је да додатних 80 дана плаћеног одсуства заправо покрива заједно са 15 дана колективног летњег годишњег одмора паузу све до 30. септембра.

Додао је да је у вези са подношењем захтева за одобрење додатног плаћеног одсуства од Самосталног синдиката тражено мишљење.

Марковић је рекао да је тај синдикат дао позитивно мишљење имајући у виду актуелну ситуацију са епидемијом коронавируса и чињеницу да ће радници имати накнаду за дане када не раде.

Додао је да је познато да тек две Фијатове фабрике у Италији раде и да ће највероватније бити пролонгиране и активности везане за крагујевачку фабрику.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

A ОД КУМА ФОТЕЉА! Томин син предао Крагујевац куму

5 (2) Томин син и званично више није градоначелник Крагујевца. Мотка – политика Радомир Николић …

ЧЕДО ВУЧИЋА И ЕРДОГАНА Радници турских пекара, од јануара без плате!

5 (8) Зашто ни једна државна инситуција ни инспекције не реагују на пријаве радника против …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend