Критиковао Вучића сада га избацују из војске и одузимају му чин!

0
(0)

Новица Антић, председник Војног синдиката Србије који је често критиковао руководиоце Министарства одбране и Војске Србије фактички је остао без посла у Војсци Србије, након што је Војни дисциплински суд у другом степену одлучио да му се одузме чин, незванично сазнаје Данас.

Према нашим сазнањима, Антић још увек није примио решење о одузимању чина, али нема никаквих недоумица да ће то бити епилог. Како нам је објашњено, одузимање чина пратично подразумева и губитак места у служби.

Подсетимо, против Антића је поднета дисциплинска пријава управо због свог синдикалног активизма и истипања у јавности на протестима које је организовао Војни синдикат Србије током 2016. и 2017. године.

Он је почетком године у Војно-дисциплинском суду у Нишу оглашен кривим за повреду дисциплине и кажњен је са враћањем у претходни чин и новчану казну од 5.000 динара. Суд је у првостепеној пресуди закључио да је Антић кроз јавна иступања „повредио начело политичке неутралности и изражавао и заступао политичка уверења у служби“, што Закон о војци забрањује. Антић се жалио на ову одлуку, да би суд у другом степену донео још оштрију казну.

Војни синдикат Србије је у последних неколико година у више наврата критиковао руководиоце Војске Србије и Министарства одбране. Углавном је критикован лош материјални положај припадника војске.

Н1 Београд, Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Војска Србије добила прву жену пилота јуришног борбеног авиона „орао“

5 (2) Капетан Ана Перишић, припадница 241. ловачко-бомбардерске авијацијске ескадриле 98. ваздухопловне бригаде, извела је …

Србија: Огромна већина грађана за враћање војног рока, истичу се два разлога

5 (4) Око 73 одсто испитаника сматра да је потребно вратити војни рок због дисциплине …

4 Коментара

  1. Tako se obracunava pizda koja izadje svaki drugi minut za „vanredno obracanje gradjanima“, pa onda pocne red slinjenja, red pljuvanja naroda, pa red cviljenja, pa red vredjanja naroda, pa red balavljenja, pa red dramljenja, pa red cmizdrenja nad „kletom sudbinom velikana koga niko ne razume a svi ga mrze i hoce da ga biju“, bezocno laganje, besmisleno laprdanje, zapomaganje „kako eto njega svi napadaju, a on se ne brani“, i tako unedogled jedno bedno, trulo, smrdljivo nakazno balavljenje pred nacijom.
    Ceo svet se smeje nakazama, ceo svet, a nakaze i dalje teraju bez stida i srama, slepe i gluve u svojoj nakaznosti.

  2. to i nije Srpska vojska vec nato servi/janci/ i dotumaralog dodjina izmecari.

  3. Srbadija u misijoj rupi? Gde je siroka podrska ovom hrabrom coveku, koji je delovao za dobrobit vojske i zemlje. Zasluzujemo jos gore.

  4. Генерали који су продали и издали живе и уживају уз пензије незаслужене, велике станове које мере арима, државне почасти, чланства у одборима, и ником не паде на памет да проговори о њиховим чиновима. Војни судови, каква спрдња суством па било оно војно…. Јесу ли ти судови иједну пресуду донели Јустицији у част???
    Од покојног Ђорђа Мартиновића па надаље до овод отимања чина …. Нечије жеље су заповести за војни суд, жали боже плата које се дају тим судијама….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend