Kривокапић послао нову верзију Темељног уговора која је неприхватљива за СПЦ

Kривокапић послао нову верзију Темељног уговора која је неприхватљива за СПЦ

Kривокапић је изменио текст уговора који је био усаглашен са СПЦ и сада је понудио на потписивање нову верзију која је потпуно неприхватљива за Српску православну цркву, преносе медији

Премијер Здравко Kривокапић послао је митрополиту Јоаникију и патријарху Порфирију предлог новог Темељног уговора, који је неприхватљив за СПЦ, пише Борба.

Kривокапић је изменио текст уговора који је био усаглашен са СПЦ и сада је понудио на потписивање нову верзију која је потпуно неприхватљива за Српску православну цркву која не жели да стави потпис на тај документ.

Према информацијама из Владе, Kривокапић није никога из Цркве консултовао за своју верзију Темељног уговора и сада је потпуно јасно да је још једном изиграо поверење СПЦ. Верзија коју нуди Kривокапић СПЦ је гора верзија од документа који је потписан са Светом столицом.

Подсетимо да је Kривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а онда је крајем маја отишао за Београд како би у Патријаршији потписао тај документ. Међутим, у Патријаршији је направио скандал и преварио патријарха Порфирија и тадашњег владику Јоаникија и одбио је да потпише договорени и усаглашени Темељни уговор са СПЦ.

Након што је све то урадио, сада је послао своју верзију Темељног уговора, коју Српска православна црква нема намеру да потпише јер је она дискриминаторска по саму Цркву.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Почиње процедура опозива Мила Ђукановића у Скупштини Црне Горе

Почиње процедура опозива Мила Ђукановића у Скупштини Црне Горе

Уставни одбор Скупштине Црне Горе разматраће у среду предлог за покретање поступка за утврђивање да …

АЛО ШОК АБАЗОВИЋ?! Ти се момак одавно преиграо и то оно поприлично...

АЛО ШОК АБАЗОВИЋ?! Ти се момак одавно преиграо и то оно поприлично…

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да ће, ако буде смењен министар унутрашњих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *