Квислиншка власт наставља да ради против Устава и закона

0
(0)

После разговора са с председником Томиславом Николићем и премијером Ивицом Дачићем у Београду, председник општине Звечан Драгиша Миловић рекао је за „Политику” да су представнике четири општине са севера Космета председник и премијер упознали да ће ова влада наставити да примењује све споразуме које је претходна влада договорила, без обзира на то што су председници општина поновили ставове грађана са Космета и одлуке скупштина да су то лоши споразуми.

„Речено нам је да би споразум требало да се примени до 10. децембра. Ми смо изнели наше бојазни да ће прича о КиМ да се заврши уколико се тај споразум примени, а очигледно да хоће, те ни сами Албанци са својим менторима неће имати више о чему да разговарају. Читава наша борба, мирна и демократска, као и истрајавање на њој, са свим овим пада у воду. Можда ја и грешим, али сви имамо горак укус у устима”, рекао је Миловић.

Шта је договорено?

Заједнички закључак је да Дејан Павићевић у техничком дијалогу до среде „поправи ствар” и да се добију писмене гаранције да Срби који живе на северу Косова могу са својим регистарским таблицама и документима да прелазе тај прелаз и да роба која је намењена северу неће ићи на терминал у јужну Косовску Митровицу како би се плаћали порез и царинаПриштини.

Делујете веома разочарано, нисте очекивали овакав исход?

Искрено да вам кажем, ја сам очекивао да се неће ништа примењивати док се не добију чврсте гаранције.Очигледно је да се жури са имплементацијом, вероватно ради датума за започињање преговора. Плашимо се и забринути смо како ће даље ићи ствар.

Вучић је рекао да ће уступци бити болни, да ли сте председника и премијера питали шта то укључује?

Почели смо састанак тиме да желимо да нам се каже истина и да то сазнају и наши грађани. Добили смо уверавања да ће нам се истина говорити колико год болна била.

Нису вас питали да ли ви имате нека решења и предлоге?

Право да вам кажем, о неким решењима је тешко говорити у овом тренутку, под овим утиском. Сутра на заједничкој седници четири скупштине донећемо неке закључке. Замољени смо да до среде сачекамо Павићевићев извештај, да видимо и прецизирано како ће се на заједничким прелазима обављати тај технички део, јер још нема прецизних одговора. Нема их ни Павићевић, а немају их ни председник ни премијер, утолико нам је чудније зашто се жури.

Да ли сте питали у којој је фази платформа и да ли су они вас питали за ваше ставове?

У једној реченици нам је речено да се ради на платформи. Нама је понуђено да будемо у тиму за имплементацију споразума, што смо одбили, јер не желимо да учествујемо у нечему што је лоше. Отворени смо за учешће у тиму за дијалог ако нас неко позове, јер се плашимо да се овим не завршава прича.

 
Б. Митриновић
Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јерусалим пост: Израелско признање Косова* је увреда историје

5 (2) Аутор Мајкл Фројнд у ауторском тексту објављеном за израелски „Јерусалим пост“ осврнуо се …

Шиптарски политичари напали америчке војнике стациониране на Косову и Метохији

5 (2) Шкељзен Гаши, некадашњи саветник Kуртија, поручио је америчком војнику да је једини разлог …

Један коментар

  1. Боље да сте узели калшљикове па те велеиздајнике ликвидирали због субверзивне делатности. Од кога сте тражили разјашњење од плећених и уцењених битанги, све пише у Уставу и резолуцији 1244.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *