Квислинзи за неколико дана постављају границу са КиМ

Квислинзи за неколико дана постављају границу са КиМ

“Веома је важно у овом тренутку, када је реч о нечему од чега нас дели само неколико дана – а то је успостављање границе између Србије и Косова, јасно рећи, дићи свој глас и суспротставити се томе по сваку цену јер једна граница повлачи и друге границе, једна уцена повлачи и друге уцене”, рекао је Коштуница, након потписивања прогласа своје партије “Србија је угрожена”. Истакао је да је држава највише угрожена због једне опасности – успостављања границе унутар саме Србије, односно између Србије и Косова, која се, како је навео, најављује у првој половини децембра.

“То отвара питање велике одговорности пред којом се садашња власт налази. Посебно се поставља питање одговорности Уставног суда Србије којем је ДСС поднела предлог за оцену уставности више уредби донетих на основу споразума између Београда и Приштине под покровитељством, односно надзором Брисела”, казао је Коштуница и оценио да су ти споразуми противуствани и додао да се не може прикрити “оно што је суштина ствари: да је пред нама успостављање границе између Србије и Косова”.

“Србија је угрожена, само да се подсетимо, због уцене које се ређају из Брисела и услова који се из Брисела постављају Србији и ниједној другој држави. Угрожена је и због још једне у низу срамних пресуда хашког Трибунала и насртаја на наш територијални интегртитет, и то не само када је реч о Косову и Метохију”, казао је лидер ДСС.

Коштуница је навео да “прикривају истину… сви који тврде да је спас Србије у томе што ће се на тој граници наћи тобоже статусно неутрални, а заправо стварно статусно и екстремно пристрасни Еулекс који ствара независну и противправну косовску државу”.

По његовим речима, главни разлог за угроженост је “срљање” у евро-интеграције, односно стављање интереса Европске уније изнад интереса Србије.

Коштуница је рекао да је проглас “Србија је угрожена” којим ДСС од власти тражи одустајење од пута у Европску унију и проглашавање политичке неутралности Србије, потписало више од 200 истакнутих јавних личности.

 

Бета, Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Крвави план за отцепљење Косова и Метохије смишљен у Берлину

Крвави план за отцепљење Косова и Метохије смишљен у Берлину

Рат за отцепљење КиМ од Србије био је прворазредни циљ обновљене империјалне политике Немачке чији су се …

Ораховац: 23 године од злочина над Србима

Ораховац: 23 године од злочина над Србима

„Са светима упокој Христе душе слугу твојих“    Александар, Александар, Александар, Векослав, Јагош, Боривоје, Анђелко,Предраг, Велика, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *